TÜRKÇE ÖĞRETMENİM

Ortaokul 1. Sınıfta Türkçe öğretmenim. Ali Ihsan Kocabıyık. "Affan dedeye para saydık",la Fonten le hayvanları konuşturduk.Özne,yüklem, fiil çekimleri... Sıkı ders anlatır,bizde dikkatle dinlerdik.

Ülkücü öğretmenlerimizdendi. Biz de "ülkü" olarak vatanseverliği, okuyup doğru bireyler olmayı öğrendik.Kızdığına hiç tanık olmadım. Fakat gülümsemesi eksik olmazdı. Her karşılaşmamızda samimiyetle sarılır, içtenlikle hal hatır sorar yine aynı heyecanla vedalaşırız.

Dile kolay. Tam 36 yıl önce başlayan öğretmen-öğrenci dostluğu.Bugün , onların verdiği derslerle ayaktayız.Daha çok alacak dersimiz.. Daha çok okunacak kitaplarımız..Daha çok söylenecek şiirlerimiz var.. Öğretmenim..Ellerinden öpüyorum.

TAKSİCİ HULUSİ ABİ

Taksici Hulusi Abi,Elektrikçi Ahmet Abi ile çay ve simit eşliğinde sohbet.. Abilerimin isimlerinin önündeki sıfatlar değil İNSAN ve ADAM olmaları önemli... Değerlere sahip çıkmaları , koruma mücadeleleri önemli.

Yaptıkları işte, sorumluluğu alıp sonuna kadar gitmeleri önemli... HAK bildiklerini korumaları, HAKK'a sahip çıkmaları önemli...Gerisi: Şinanay yavrum şinanay...

ŞEBİ ARUZ...745.YIL

Mevlana Celaleddin Rumi' nin Türbesinin girişinde, Onun şu beyiti yazar ;

La TAHZEN / ÜZÜLME...Çünkü hüzün, düşmanı sevindirir, dostunu üzer, haset edenin diline düşürür.

La tahzen / Üzülme...Çünkü hüzün, kaybolanı geri getirmez, öleni diriltmez, kaderi değiştirmez, hiçbir fayda getirmez.

La tahzen / Üzülme...Çünkü hüzün sinirleri yıpratır, kalbini yorar, gecelerini mahveder.

La tahzen / Üzülme...Eğer günah işlediysen tövbe et, istiğfarda bulun, yanlış yaptıysan düzelt, O'nun rahmeti sonsuz, kapısı hep açıktır.

La tahzen / Üzülme...Şunu unutma yaşadığın günün sınırları içinde yaşamazsan sıkıntı ve kaygıların artacak demektir. Biraz daha açarsak; Sabaha çıktıktan sonra artık akşamı bekleme, akşama kavuşunca da sabahı bekleme... Ne maziye takıl kal, ne de gelecek kaygısı içinde ol. Yani anı yaşa.

La tahzen / Üzülme...Her zorlukla birlikte kolaylık vardır. Yani kolaylık zorluğun içinde saklıdır.Bir başka ifade ile ; Kolaylık, zorluk zannettiğimiz şeyin taa kendisidir !

La TAHZEN / ÜZÜLME..