Şimdi kimisi çıkıp; "Bu dolar işi dış güçlerin oyunu" diyor. Diğeri dalga geçer gibi; "Biz oy vermedik oy verenler düşünsün" diyor. Bir diğeri çıkıp; "Beter olsun" diyor.

Öteki; "Arabam var, dükkanlarım dolar üzerinden kirada, bana ne" diyor. Diğeri, Marlboro içeni İphone kullananı sebep gösteriyor vsvs.

Yüzlerce saçma sapan örnek var sosyal medyada... Ulan hepimiz aynı gemideyiz. İşte, sen en fazla 10 dakika daha yaşarsın gemi batmadan önce...

Yahu başka ülkeler böyle durumlarda ne yapıyor acaba, merak ediyorum. O ülkelerde bizim gibi salak mıdır acaba?

Ya da biz salak bi toplum olduğumuz için mi, yoksa her şeyi çok bildiğimizi sandığımız için mi, bunlar başımıza geliyor?

Biride çıkıp şapkayı önüne koymuyor ya.

Bileni bilmeyeni en cahili, en zır delisi ülkenin gidişi ile alakalı her şeyi bildiğini zannederek, atıp tutuyor, beyin yoruyor ama bu ülkenin ileri gelenleri, bu işi bilenleri, hepsi susuyor.

Ya da bu ülkede bu işleri bilen yok mu acaba?

Maliye bakanına bir tavsiye; Dövizin yükselmesini avantaja çevirmek için yurt dışından ithal edilen tüm ham madde ürünlerinde ki gümrük vergisini, ötv vs. bütün vergileri, harçları ,evrak işlerini kaldırmalı.

Ülkemiz de üretildiği halde Yurt dışından ithal edilen bitmiş mamullere de kota koymalı.

Üreticiye Türk bankalarından düşük faizli krediler vermeli.

Para ve Ham madde üreticiye ucuza girmeli, ham madde ucuzlayınca üretici ham maddeye kolay sahip olunca,üretici daha çabuk güçlenir,daha kolay üretip daha çabuk satar, daha çok işçi çalıştırır, işsizlik oranı düşer.

Üretici güçlendi mi ülke güçlenir ve yurt dışından ülkemize döviz girer.

Döviz girince dolar da ,euro da ucuzlar. Bir de devlet dairelerinde ki israfı önlediniz mi, alsana güçlü ekonomi, güçlü Türkiye.

LASTİK ÇEKTİRENLER

1990 model alev kırmızısı brodway marka aracın gazını köklemiş, motoru patlayacak hale getirmiş , lastik çektire çektire kalkış yapmıştı genç adam.

Etrafta ki bütün gözler ona dönerek hayranlıkla bakıyorlar, o arabayla bu sesleri nasıl çıkartıyor diye hayrete düşüyorlar.

Sonra akılları başına geldiğinde ana avrat küfür ediyorlardı.Genç havasını atmış, millet küfür ederek rahatlamıştı.Lastik çektirmenin karşılığını aldı genç adam, anasına bacısına küfür ettirdi ve .......... gitti.