Sağlıklı yaşam için hareket şart. Ne kadar hareketliyiz bir düşünelim. Sabah işe araba ile gidiyoruz yani oturuyoruz, masabaşı işi olanlar akşama kadar oturup çıkışta yine araçla eve gidiyorlar, eğer ev asansörlü ise yine hareket yok, eve gidince de yorgunluk atmak için uzanıyoruz.

Dışarı çıkıp arkadaşlarla buluşmak için bindiğiniz araçtan inip kafede, çay bahçesinde de oturuyoruz, derken vakit geç olduğu için eve dönüp yatıyoruz. Pekala biz ne zaman yürüyüş yapacağız, ne zaman hareket edeceğiz?

Çok daraldığın veya sinirlendiğin zamanlarda, sıkıntı ve umutsuzluk anında kaldırımları, yolları adımla, nereye yürüdüğünü bilmeden yürü kim tutar seni! Yürüdükçe sıkıntını stresini arkanda bırakmış olursun,çünkü yürüdükçe düşünme fırsatı verirsin kendine.

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, dünya nüfusunun 4'te 1'i yeterince egzersiz yapmadığı için kanser, kalp krizi ve diyabet gibi hastalıklara davetiye çıkarıyor.

Dünya nüfusunun yüzde 15'i obez ve Avrupa'da yedi ülkede yapılan araştırmada çocuklarda obezite görülme sıklığı açısından 2. sırada olduğumuz ortaya çıktı.

İşleyen demir pas tutmaz, hayatta kendimize yeşil ışık yakalım harekete geçelim ki yeşil kalalım, canlı kalalım, pas tutmayalım. Hem bedenen, hem zihnen hareket halinde olalım.

Bir hedefimiz, bir amacımız olsun. Kendimize zor, uzak bir hedef seçmiş olsak bile yürüyelim. "Yürürsen yakındır, bakarsan uzak."demiş şair İbrahim Tenekeci.

"Zor bir yolda yürümek mecburiyetinde olan insanlar, yolda yürümeye başlamadan önce,gönüllerinde ve zihinlerinde yürümek ve yol almak zorundadırlar. Evvela, bu yolu ben nasıl aşarım korkusundan kurtularak yola çıktıklarında görürler ki,yol zor da olsa bir müddet sonra aşılmış yürünmüş ve hedeflenen yere gidilmiştir.

İşte o zaman, insanların yüreklerinde, aslında yolun zannedildiği kadar zahmetli olmadığına ve bütün sıkıntılı yolların aşılabileceğine dair bir iman doğar." diyor Erbakan. Karınca misali ateşi söndürmek için yola çık, yürü yetişemesen bile tarafın belli olur. Bu haftaki yazımıza bir ezginin sözleri ile son verelim.

Böyle olmaz, böyle olmaz

Haydi kalk, haydi kalk

Gafleti at, korkuyu at söküp at

Sen gitsen de yeşil kalsın bu bahçe

Haydi tohum at

Yürü yürü yürü yollar senindir

Zulmü kaldırıp atacak eller senindir.