DİNİ ÖNEME SAHİP STRATEJİK BİR BÖLGE

Yazılı açıklama yapan Torun;

"Tarihi M.Ö 4000'lü yıllara kadar uzanan Kudüs ve civarı, birçok peygamberin doğum risalet görevini ifa ettiği ve birçok kez işgalce yıkımlara maruz kalan, üç semavi din tarafından da kutsal kabul edilen tarihi ve dini öneme sahip stratejik bir bölgedir.

Biz Müslümanlar içinde Allah Resulünün işaret ettiği ilk kıblemiz ve yine Efendimiz (s.a.v)'in bir gece (Miraç Gecesi) Mescid-i Haramdan, Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya, oradan da göğe yükseldiği kutlu bir beldedir."

İSLAM'IN BİZE EMANETİ

"Filistin toprakları ve Kudüs Hz.Ömer (r.a)'in hilafeti döneminde fethedilmiş, şehir İslam hoşgörü ve adaleti sayesinde yıllarca üç semavi dinin mensuplarının huzur içinde yaşadığı bir belde haline gelmiştir. Sonraki yıllarda Abbasiler, Fatımiler ve 1071 yılındaysa Selçuklular'ın hakimiyetine giren Kudüs bu yıllarda Hristiyanlar tarafından işgal edilmiş ve halkın büyük bir bölümü katledilmiştir."

"1187 yılında Selahaddin Eyyübi tarafından tekrar fethedilen Kudüs, dünyaya Nizam vermek adına İ'lay-ı Kelimetullah sancağını üç kıtaya taşıma gayreti içindeki ecdadımız Osmanlı Devleti sultanlarından Yavuz Sultan Selim Han tarafından 1516 yılında tekrardan fethedilmiş ve bölge halkı Osmanlı'nın hükmettiği İslam ahlakı sayesinde 400 küsür yıldan fazlaca, huzur ve barış içinde yaşaya gelmişlerdir.

Ak Partili vekillerden CHP'li başkana "Hayırlı Olsun" ziyareti örnek oldu Ak Partili vekillerden CHP'li başkana "Hayırlı Olsun" ziyareti örnek oldu

Ta ki Osmanlı'nın son sultanlarından cennet mekan Sultan Abdulhamid Han'ın tahttan indirilip, Devletin içteki işbirlikçiler eliyle yıkılmasına kadar."

"Yıkılan Devletin hakim olduğu Coğrafyada emperyalist devletler eli ile kukla devletçikler kurulmuş, bunlardan birisi de 1948 yılında İngiltere desteği ile kurulan İsrail Devleti olmuştur.

Bu tarihten itibaren maalesef, bölgede Müslümanlar çoluk çocuk demeden katliamlara maruz kalmışlar, göçe zorlanmışlar, direnenlerde tecrid altına alınmışlardır."

TERÖRİST İSRAİL DEVLETİ

"Gelinen bu son noktada, terörist İsrail Devleti ağababası ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararı ile cesaretlenmiş, yine bir cinnet hali ile yeni katliamlara imza atmıştır. ABD'nin bu tavrı bölgede telafisi ve geri dönüşü olmayan yeni krizlerin doğmasına neden olacak ve bölgenin ihtiyacı olan huzur ve güven ortamı bu durum ile maalesef mümkün olmayacaktır."

"BM yine kınamalarıyla yetinmekte, Avrupa İnsan Hakları Konseyi yine sus pustur. Ne acıdır ki bölge İslam Ülkeleri petrol gelirlerini arttırma hesapları içinde tepkisizdirler. Var olduğu günden bu yana mazlum adına zalimden hesap sorma kahramanlığı ile yine Türk Milleti ve Türk Devleti bu zülüm karşısında en yüksek gür sedanın sahibidir ve gerekli girişimler yine Devletimizin yetkilileri tarafından gösterilmektedir. Bu doğrultuda İsrail büyükelçisi de sınır dışı edilmiştir."

VAZGEÇEMEYECEĞİMİZ KUTLU DAVAMIZ

"Bizlerde MHP ilçe teşkilatı olarak Filistinli kardeşlerimizin her şart ve koşulda yanlarında olduğumuzu, işlediği insanlık suçlarından dolayı terörist İsrail Devletini şiddetle kınadığımızı beyan eder, idrak etmeye başladığımız Ramazan ayının ve tuttuğumuz oruçlarımızın, kıldığımız teravih namazlarındaki dualarımızın hatırına binaen önce bölgeye yeniden huzur ve barışın hakim olmasını Yüce Allah'tan niyaz ederiz...

Kudüs ilk kıblemiz, göz bebeğimiz, meşru sancağımız, vazgeçemeyeceğimiz kutlu davamızdır." diye konuştu.