ARSASINDAN KÜP ÇIKTI

O Belediye işçilere 1 Mayıs ikramiyesi verdi O Belediye işçilere 1 Mayıs ikramiyesi verdi

Sinanbey Mahallesi Hekimzade Sokak üzerinde arsası bulunan Mustafa Karlı isimli vatandaş, 3 yıl önce arsasına inşaat yapmak istedi. İnşaat çalışmaları için 3. derece arkeolojik sit alanı ilan edilen arsada Karlı, arkeolojik kazı yaptırdı.

KÜP ARKEOLOJİ MÜZESİ'NDE

Bursa Müzeler Müdürlüğü ekiplerinin nezaretinde yapılan kazılar sırasında arsada; 2 metre yüksekliğinde küp bulundu. Toprak altından vinç yardımıyla çıkarılan küp, incelenmek üzere Bursa Arkeoloji Müzesi'ne götürüldü.

Bölgede başka tarihi eserlerin de olabileceğini düşünen ekipler, Karlı'ya ait arsanın farklı bölgelerinde kazılar yaptı. Küp dışında başka tarihi eser çıkmayınca ekipler kazı çalışmalarını sonlandırdı.

ARSA SİT ALANINDAN ÇIKARTILDI

Kazı yapılan arsa ise bu zamana kadar atıl vaziyette bekledi. Arsada bulunan çukurlara geçtiğimiz günlerde de 2 farklı günde at düştü.

2 metre genişliğinde ve 5 metre yüksekliğinde açılan 4 çukurun bulunduğu arsaya, Mustafa Karlı, 3 yıl sonra inşaat yapacak. Gerekli izinleri alan ve arsayı sit alanından çıkaran Karlı, yılsonuna kadar inşaat çalışmalarına başlamayı planlıyor.

3 YIL BEKLEDİM

Sit alanı ilan edilen arsada 3 yıl önce inşaat çalışmalarından dolayı kazı yapıldığını anımsatan Mustafa Karlı;

"Ev yapacağım arsanın bulunduğu bölgenin 3. derece sit alanı olması nedeniyle, inşaat çalışmaları için kazı yapıldı. Bu kazı sırasında 2 metre yüksekliğinde bir küp çıktı. Daha sonra kazı bitti. Kuruldan yapı için izin alık. Şimdi yapı için ruhsat aşamasındayız. Arsanın sit alanından çıkarılması ve gerekli izinlerin alınabilmesi için 3 yıl bekledim. Yani 3 yıl ev yapmak için beklemiş oldum. Yılsonuna kadar inşaata başlayacağız. Arsada 3 katlı ev yapılacak" diye konuştu.

KÜP, MEZARLIK OLARAK KULLANILMIŞ

Karlı, kazı sırasında bulunan küpün 4500 yıllık olduğunu ve bu küpün mezarlık olarak kullanıldığını ve içerisinden kemiklerin çıktığını söyledi.