MEZİT VADİSİ'NDE KAR GEÇİT VERMEDİ

İnegöl'de Çarşamba akşamı başlayan kar yağışı, Perşembe günü de etkisini arttırarak devam etti.

Özellikle yüksek kesimlerde oldukça etkili olan yağış, Perşembe akşamı Bursa'yı Ankara istikametine bağlayan Mezitler bölgesinde trafiğin durmasına neden oldu. İnegöl sınırları içerisinde kalan Mezit Vadisinde kilometrelerce araç kuyruğu oluşurken, kapanan yolda yüzlerce vatandaş mahsur kaldı.

YOLDA KALAN SÜRÜCÜLERE KUMANYA DAĞITILDI

MSB: 4 terörist etkisiz halde MSB: 4 terörist etkisiz halde

Bir yandan yolun açılması için karayollarının çalışması sürerken, bu sırada İnegöl Belediyesi de harekete geçerek karda mahsur kalan vatandaşların yardımına koştu. Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın talimatları üzerine Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, hazırladıkları kumanya ile trafiğin tamamen durduğu, Bursa'yı Ankara, Eskişehir ve Bilecik'e bağlayan karayolunun Mezitler mevkiindeki bölgeye hareket etti.

Ulaşımın güç ve riskli olduğu bölgede tüm zorluklara rağmen zabıta ekipleri mahsur kalan sürücülerin olduğu bölgeye ulaştı. Saatlerce yolda aç ve soğukta kalan sürücülere köfte ekmek, kek, su ve meyve suyundan oluşan kumanya dağıtıldı.

"BÖYLE HİZMET BAŞKA YERDE GÖRMEDİM"

Bölgenin buzlanma ve tırların yoldan çıkması nedeniyle zaman zaman ulaşıma kapandığı bilgisine ulaşılırken, oluşan kilometrelerce araç kuyruğunda Zabıta Müdürlüğü ekipleri kumanyaları yolda mahsur kalan sürücülere ulaştırdı.

Yaklaşık 500 kişiye kumanya dağıtımı yapılırken, yolda kalan sürücüler ve vatandaşlar gelen bu yardım karşısında Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve zabıta ekiplerine teşekkür ettiler.

Bir TIR sürücüsü, Zabıta Ekiplerinin dağıttığı kumanya sırasında "Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Ben böyle hizmet görmedim. Allah razı olsun" diyerek teşekkürlerini iletti.

500 SÜRÜCÜYE KUMANYA DAĞITILDI

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kumanya dağıtımına ilişkin bir açıklama yaptı. Mezit Vadisinde benzer sorunların daha önce de yaşandığını, bu sebeple yolda kalan vatandaşların uzun süre mağduriyet yaşamaması adına kumanya dağıtımı için gerekli tedbirlerin daha önceden alındığını kaydeden Aktaş,

"Akşam saatlerinde Mezit bölgesinde kara yolunun tamamen kapandığı bilgisini aldık. Yoğun kar yağışı ve buzlama nedeniyle uzun süre sürücülerin bu bölgede kalabilecekleri göz önüne alınarak Zabıta ekiplerimizle bölgeye acilen kumanya gönderdik.

Nitekim uzun süre araçlar bu bölgede mahsur kaldı. Ekiplerimiz hemen bölgeye ulaşarak 20.30 sıralarında kumanya dağıtımlarına başladılar. Yaklaşık 500 sürücüye kumanya desteğinde bulunduk" dedi.

"SADECE YOLLARI AÇMAKLA KALMIYORUZ"

Belediye olarak sadece şehir merkezi ve merkeze bağlı kırsal mahallelerin yollarını açarak karla mücadele etmediklerini de vurgulayan Aktaş,

"Karla mücadelede çalışmalarımız sadece yolları ulaşıma açmakla bitmiyor. Bu ve benzeri şekilde bölgemizde mahsur kalan vatandaşlarımızın da yardımına koşuyoruz. Bölgenin ne kadar hassas ve şartların ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Sürücülerin ihtiyaçlarını giderme adına mağduriyet devam ettiği sürede de çalışmalarımız ve bölgeye kumanya dağıtımlarımız sürecek" diye konuştu.