İnegöl Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Ekrem Ergün, 2016 yılı çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi. Ergün, 2016 yılı içerisinde 846 erkek, 731 kadın olmak üzere toplam bin 577 gasil ve kefenleme işlemi yapıldığını söyledi.

O helikopter pisti Emine Erdoğan için değil! O helikopter pisti Emine Erdoğan için değil!

CENAZE HİZMETLERİ ÜCRETSİZ

Cenaze hizmetlerinin ücretsiz olduğunu aktaran Ergün, "Ülkemizde birçok belediye cenaze hizmetlerini ücretli sunmaktayken ilçemiz belediyesi hizmetlerin tamamını ücretsiz vermektedir. İlçemiz dışına 107'si kadın, 139'u erkek toplamda 246 cenaze nakil işlemi gerçekleştirilmiştir."

"Evde gerçekleşen vefat sonucu belediyemizin anlaşmalı olduğu sağlık kuruluşu hekimlerince müdürlüğümüzde 214'ü erkek 192'si kadın olmak üzere toplamda 406 vefat için ölüm bildirim formu düzenlemiştir" dedi.

MEZARLIKLARIN DOLULUK ORANI

İnegöl'de bulunan mezarlıkların doluluk oranlarını da açıklayan Mezarlıklar Müdürü Ekrem Ergün, "Kavaklaraltı mezarlığı, Orhaniye mezarlığı, İstanbullu Hasan mezarlığı ile Alanyurt Mezarlığı'ndaki doluluk oranı %100. Hastane Mezarlığı'nın doluluk oranı %95, Mahmudiye Mezarlığının doluluk oranı da %85. Diğer mezarlıkların ise doluluk oranı %65'lerde." dedi.

EN FAZLA DEFİN KIRSALDAKİ MEZARLIKLARA

Ergün, 2016 yılında en fazla cenazenin kırsal mahallerdeki mezarlıklarda defnedildiğini belirterek, mezarlıklarda 246'ü erkek 199'u bayan olmak üzere 445 definin yapıldığını söyledi.

YENİ MEZARLIK

Bu arada merkezdeki mezarlılıkların doluluk oranlarının %100'e ulaşmasının ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından Alanyurt bölgesinde 100 bin metrekarelik alanda yeni bir mezarlık oluşturuldu. Hamzabey yolu üzerindeki yeni mezarlığa definler başlarken, bu zamana kadar 4 definin yapıldığı bildirildi.