İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Dayanışma Derneği ile Çayyaka Çevre Eğitim ve Kültür Derneğinin Bayırbucak Türkmenleri için düzenlediği yardım kampanyası sona erdi.

Yoğun ilgi gören kampanyada toplanan yardımlar Cuma namazı sonrası Fatih Camisi önünde düzenlenen törenle Suriye'ye gönderildi.

AMBULANS OLARAK KULLANILACAK

At Suratlı Kadın Sosyal Medyayı Salladı! At Suratlı Kadın Sosyal Medyayı Salladı!

1 TIR dolusu yardım dualarla yola çıkarken, isminin açıklanmasını istemeyen Çayyaka Mahallesinde ikamet eden bir vatandaş minibüsünü ambulans olarak kullanılması için Bayırbucak Türkmenlerine hediye etti.

İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği'nde trafik kaydı düşürülen minibüs yurt dışına çıkış belgesi hazırlanarak yardım erzaklarıyla beraber TIR'a yüklendi.

TIR DOLUSU YARDIM

Çayyaka Çevre Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Hakan Gençer;

"Türkmen kardeşlerimize yardımda bulunmak istedik. Gördüğünüz gibi bir TIR oluşturduk. Bu yardım kampanyasına destsek olan halkımıza teşekkür ediyorum. İnşallah oradaki kardeşlerimize bir nebze yardımcı olabilirsek ne mutlu bize."

"Aracımızı orada ambulans olarak kullanılmak üzere Çayyaka Mahallesinden bir vatandaşımız hediye etti. Onu da yardım TIR'ına yükledik. İnşallah çok faydası olacak. Yardım TIR'ın da giyecek, tıbbi malzeme, un gibi Türkmen kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak malzemeler bulunmaktadır" dedi.

DESTEK ÇAĞRISI

İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Yılmaz ise;

"Türkmen dağında bulunan Türkmen kardeşlerimiz son dönemlerinde Rusya'nın ağır bombardımanı altında. Bugün birlik ve beraberlik günüdür. Hepimizin bu zulme karşı yapabileceğimiz en küçük yardımlar büyük önem arz etmektedir. İnegöl, Yenişehir ve Bilecik'ten topladığımız yardımlar inşallah kardeşlerimize faydalı olacak."

"Yardım yapan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bunun devamı gelir. Diriliş konvoyu olarak bunu isimlendirdik. Ertuğrulgazi'nin torunları Süleyman Şah'ın topraklarına gidiyor. Bu bir diriliş hareketidir" diye konuştu.

DUALARLA YOLA ÇIKTI

Konuşmaların İnegöl Müftüsü Kazım Güzel'in yapmış olduğu dua sonrası yardım TIR'ı Suriye'ye gitmek üzere yola çıktı. Yardımlarla birlikte 2 dernek üyesi 5 kişinin de yardımları ulaştırmak için gittiği bildirildi.