1982 Kastamonu İnebolu doğumluyum. İnegöl'e gelme serüvenimiz biraz uzun soluklu oldu. Babamın başarılı bir bankacı hayatı olduğu için İnegöl'e gelene kadar sürekli tayin olarak neredeyse tüm Türkiye'yi dolaştık diyebiliriz. İş hayatına geçiş dönemlerim İnegöl'de olmuştur.

Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Hayvansal Üretim bölümünden mezun olup 2 yıl hayvancılık ile iştigal ettim. Daha sonrasında ŞKM bünyesinde satın alma sorumluluğunu üstlendim. İlerleyen yıllarda şirketin bünyesinde kurulu olan ambalaj kısmını geliştirme sorumluluğunu alarak bugünkü Altıgen Ambalajın temellerini 3 sene önce attım.

KENDİ LEVHAMIZI ÜRETİYORUZ

Firmamız ilk zamanlarında levhayı hazır alan bir pozisyonda iken kendi levhasını kağıt bobinlerden üreten oluklu mukavva üreticisi bir Altıgen Ambalaj olarak değerli müşterilerimizin karşısında olmaktan gurur duymaktadır.

Firmamız her zaman daha iyi ve işini idealist ölçülerde yapabilmeyi hedeflemektedir. Hedeflerimiz arasında mobilya firmalarının ambalaj yöntemlerini ve kalitelerini iyileştirip geleneksel gidişata farklı bir bakış açısı sunabilmek bulunmaktadır.

AMBALAJLAMANIN ÖNEMİ ARTTI

Ülkemizde sanayi sektörünün büyümesi ile birlikte ambalajlamanın önemi giderek artmıştır. Bu artan ihtiyaçlara miktar yönünden cevap verebilecek firmaların gözden kaçırdığı veya yeterince önemsemediği kalite konusu ve müşteriye siparişin zamanında teslim edilebilmesi konusu bizim firmamız açısından birincil amaç olarak benimsenmiştir.

Kısacası herkes bir şekilde üretmeyi başarabilir ama hizmeti de beraberinde sunabilmek ayrı bir özveri ister. İşte bu misyonu kendine yükleyen firmamız, mobilyacılarımızın ihtiyaçlarına cevap verebilmek için çalışmalarına son sürat devam etmektedir.

Rekabet Kurulu, META'ya 335,7 Milyon Lira Cezayı Açıkladı Rekabet Kurulu, META'ya 335,7 Milyon Lira Cezayı Açıkladı

İYİ BİR AMBALAJ MALİYET DEĞİLDİR

Mobilyanın ambalajlanmasındaki algımız gün geçtikçe iyileşmektedir. Battaniye kullanılarak paketleyip sevk ettiğimiz mobilyacılık günlerimizi hepimiz hatırlıyoruzdur.

Oluklu mukavvanın kullanım amacını ortaya koymak ve düşünmek gerekir ise, birinci sırayı şirketinize kurumsal kimlik kazandırma isteği almaktadır. Aslında bu algı hatalıdır. İyi ambalajlanmamış bir mobilyanın yaratacağı sıkıntıyı hesaba kalmayıp bir de üstüne çok iş başarmış gibi logo basmak, bizlere uzun vadede faydadan çok zarar getirecektir.

İYİ AMBALAJLAMA YAPABİLİR MİYİM?

Bu soruya cevap verebilmeniz için öncelikle SSH için cebinizden çıkan değerleri gözden geçirmeniz gerekmektedir. Firmanızın bu yüzden kaybettiği müşterileri veya SSH yüzünden tahsil etmekte zorlandığınız alacaklarınızı hesaba katmayı unutmayın. Daha sonra da ürettiğiniz ürünün değerini ve kaç aşamada sevk edilerek müşteriye ulaştığını kurgulayın.

Battaniyeden mücevher kutusuna kadar gidecek olan bu yolda rekabet engeline takıldığınızı fark edeceksiniz. Bizim tespitimize göre ilk aşamadaki SSH kayıpların çoğu firma tarafından hesap edilmemektedir. Bunun yanında kurumsallık çizginize olan negatif etkiyi de önemsemez iseniz herkesin yaptığı her şey sizin de doğrunuz olur.

Eğer idealist bir bakış açınız var ise anlattıklarım zaten sizin prensiplerinizden bazılarına isabet edecektir. Ambalajlama konusunda bazı mobilya firmalarını örnek göstermek mümkündür ve başarıları tesadüf değildir.

HER MOBİLYA FİRMASI AYNI SİSTEMDE PAKETLEME YAPAMAZ

Ürettiğiniz ürünün boyalı veya suntalam oluşu karton kalite seçiminde etkili rol oynamaktadır. Boyalı parçalarınızı dopel diye tabir ettiğimiz B+C (çift kat) oluklu mukavvayı kullanmasını tavsiye ederiz, fakat malı firmanız konteynır bazında sarıp tek noktada indiriyor ise C dalga (tek kat) karton kullanmanız riskli de olsa maliyetinizi aşağıya çekecektir.

7/24 HİZMETİNİZDEYİZ

Üretim bandınızdaki takım çeşitliliği ve bir partide kestiğiniz takım miktarına göre ambalajlamada farklı kazançlar sağlamanız mümkündür.

Maalesef bu yazıda bunları detaylandırmak mümkün değildir ama mobilya ambalajlama sistemleri ile alakalı olarak firmaların teknik becerilerini yükseltmek için biz Altıgen Ambalaj ailesi olarak 7/24 hizmetinizde olmaktan gurur duyarız.