İnegöl'de ihracat yapan 2 mobilya firması, dolandırıcıların hedefi oldu.

Savcılığa başvuran firma sahipleri, İnegöl'de çok sayıda firmanın mailleri ele geçirilerek dolandırıldığını öğrendi.

AYNI PROFORMA, FARKLI HESAP NO

Edinilen bilgiye göre İnegöl'de bir mobilya firmasının sahibi, yurtdışındaki müşterisinden gelen telefonla dolandırıcıların yöntemlerinden haberdar oldu.

Mail hesaplarına ulaşan dolandırıcılar, yurtdışındaki firmaya gönderilecek proforma faturanın hesap bilgilerini değiştirip; kendi IBAN numaralarını yolladılar. Böylece paranın kendilerine gönderilmesini sağladılar.

YURTİÇİ HESAP NO. DA VERİLDİ

Bu yolla dolandırılan firmalar olduğu gibi son anda müşterilerinin telefonu ile uyarılan firmalar da oldu.

Dolandırıcıların bazı firmalara yurtdışı hesap numaralarının yanı sıra yurtiçi hesap numaraları da verdikleri öğrenildi.

HESAP NUMARASINDAN BULUNABİLİRLER

Dolandırılan ve son anda dolandırılmaktan kurtulan firma yetkilileri, konuyu savcılığa aktardı.

Altın Fiyatlarında son durum; hafta sonu tarifesi, 27 Nisan Cumartesi Altın Fiyatlarında son durum; hafta sonu tarifesi, 27 Nisan Cumartesi

Savcılık da bunun bir şebeke tarafından gerçekleştirildiğini ve dolandırıcılıkla karşı karşıya kalan birçok firma olduğu bilgisine de ulaşıldığını belirtti.

Firma sahipleri özellikle yurtiçi hesap numaraları verilmesi nedeniyle suçlulara daha çabuk ulaşılmasını beklediklerini; savcılığın bu konuda harekete geçmesini istedi.

MÜŞTERİLERİNİZİ UYARIN

Öte yandan mobilya firması sahipleri, maillere dadanan dolandırıcılar konusunda diğer ihracatçı firmaları da uyararak; mail şifrelerini değiştirmelerini ve iş yaptıkları müşterilerini de bu konuda bilgilendirmelerini tavsiye etti.