Konu hakkında yazılı açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican;

"Toplum yararına çalışma programı çerçevesinde ücreti İş-Kur tarafından ödenmek üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda 02 Kasım 2015-29 Nisan 2016 tarihleri arasında 6 ay süreyle, temizlik işlerinde çalıştırılmak üzere asgari ücretli 100 personel alınacaktır."

"Müracaatlar 13-22 Ekim tarihleri arasında İş-Kur İnegöl Hizmet Merkezine şahsen yapılacaktır. Müracaat sayısının 100 kişiden fazla olması durumunda Noter huzurunda kura çekilerek 100 asil, 100 kişilik yedek personel belirlenecektir. Asil olarak belirlenenlerden işe başlamayanlar olursa sırayla yedek listeden personel alınacaktır. Asil ve yedek personel çekilişi 26 Ekim Pazartesi günü saat 10.00'da Vehbi Koç İlkokulu çok amaçlı salonunda yapılacaktır" diye konuştu.

MÜRACAATLARDA ARANAN ŞARTLAR

Kripto paralar için yeni vergi düzenlemeleri yolda! Kripto paralar için yeni vergi düzenlemeleri yolda!

Müracaatlarda aranan şartları da sıralayan Bilican şöyle konuştu;

18 yaşını tamamlamış ve 64 yaşını geçmemiş olmak. İnegöl'de ikamet ediyor olmak. Emekli, malul, dul ve yetim aylığı almamak. Kamudan herhangi bir ad altında maaş almamak. En az okur-yazar olanlar başvurabilirler."

"Şu anda okullarımızda sigortalı olarak çalışanların müracaatları kabul edilmeyecektir. Öğrenciler müracaat edemezler. Girişimcilik eğitimine katılanlar 6 ay geçmeden TYP'ye başvuramazlar. İŞ-KUR'a kayıtlı işsiz (sigortasız) kişiler müracaat edecekler."