İslami rüya tabirlerine göre  rüyada cami görmek, topluluk, ibadet, huzur ve maneviyatın simgesidir. Rüyada cami görmek, genellikle kişinin dini duyarlılıkları, manevi arayışları ve iç dünyasındaki huzuru yansıtır.

Mescid Mescit Cami (3)

Rüyada camiye girmek ne anlama gelir?

Rüyada camiye girmek, dini emirleri yerine getirme arzusu ve müslüman kimliğini muhafaza etme çabası olarak yorumlanır. Bu tür rüyalar, rüya sahibinin manevi hayatındaki aktif çabaları ve dini bağlılığını simgeler.

Genc Gazete Cuma Hutbe Cami Mescid Mescit (6)

İhya'ya göre: Camiden içeri girip seddeye kapanmak tövbe hidayete işarettir.

Rüyada Camiyi açık bulmak hayır ve bereket kapılarının açılmasına, camiyi kapalı bulmak ve içeri girememek işlerin güçleşmesine, arzu ettiği şeyin biraz gecikmesine işaret eder.

Bir vasıta ile camiye gitmek akrabasından ilişkiyi kesmeye, Camide öldüğünü görmek nasuh bir tövbe ile dünyadan ayrılmaya işaret eder.

Mescid Mescit Cami (4)

Rüyada cami inşa etmek ne anlama gelir?

Rüyada cami yapımı görmek, bilgi sahibi ve önder olma niyeti, hacca gitme arzusu ve dindar bir hayat sürme isteği gibi yüksek manevi hedeflere işaret eder. Ayrıca, rüya sahibinin toplumda saygın bir konuma erişme arzusunu da gösterir.

Seyyid Süleyman'a göre: Rüyasında cami, mescid veya medrese inşa ve imar eylediğini gören, kendisine uyulan bir alim olur.

Boğa Burcunun olumlu ve olumsuz özellikleri nelerdir? Boğa Burcunun olumlu ve olumsuz özellikleri nelerdir?

Genc Gazete Cuma Hutbe Cami Mescid Mescit (5)

Nablusi'ye göre: Caminin yanması ve onu rüzgarın uçurması rüya sahibinin kaybolmasına, mülkünün değişmesine işaret eder.

Mescide bir toplulukla beraber girdiğini ve onların kendisi için çukur kazdıklarını görenin rüyası, hayırlı bir evlilikle yorumlanır.

Evinin mescide dönüştüğünü gören, hayra ve şerefe nail olur. Müslümanları iyiliğe davet eder. Bir mescidin hamama dönüşmesi, meşhur bir zatın büyük günahlara düşmesine işarettir.

Mescid Mescit Cami (5)

Cabir'ül Mağribi'ye göre: Bir mescid yaptıran, dindar bir kadınla evlenir. Etrafında cami, medrese vb. ile beraber muhtelif çiçekler ve yeşillikler gören, iftiraya uğrar. Fakat, suçsuzluğu anlaşılır. Bu binalardan birine giren, güven içinde olur. Takvası artar.

İbn-i Şirin'e göre: Cami, mescid, medrese yaptırdığını gören, iyi bir amel işler, ya hüküm sahibi olacağı yüksek bir makama gelir, güzel bir kadınla evlenir, parasını din yolunda harcayıp hacca gider veya halka faydalı olacak bir bina yaptırır.

Mescid Mescit Cami (6)

Rüyada cami görmenin toplumsal işaretleri

Rüyada cami görmek, aynı zamanda toplum içindeki ilişkileri ve sosyal statüyü de simgeler.
Cami direkleri devlet büyüklerini, minaresi vezir veya imamı temsil eder.
Caminin farklı kısımları, farklı toplumsal rolleri ve rüya sahibinin bu rollerle olan ilişkisini vurgular.
Genc Gazete Cuma Hutbe Cami Mescid Mescit (4)

İbni Kesir ve Nafi'ye göre: Rüyasında cami gören zenginse, zekatını verir. Bekarsa, evlenir. Evliyse, çocuğa kavuşur. İyi bir isim yapar. Fakirse, zengin olur veya ömrünü Allah (c.c.) yolunda geçirir. Bu rüya sahibi halkın takdirini kazanır. Rüya sahibi kafirse, islamla şereflenir. Takvaya yönelmiş iyi bir dindarsa, şehitlik mertebesine ulaşır.

İbn-i Fuzale göre: Terkedilmiş bir mescid; ulemanın ihmaline, dini emirlere ehemmiyet vermemeye ve tasavvuf ehlinin dünyadan tamamen uzaklaşmasına delalettir.

Genc Gazete Cuma Hutbe Cami Mescid Mescit (3)

Rüyada Camide ibadet ne anlama gelir?

Rüyada camide namaz kıldığını görmek, rüya sahibinin dileklerinin gerçekleşeceğine işaret eder.

İmama uyarak namaz kıldığını görmek ise, hayırlı işlere vesile olacak ve başkaları tarafından yönlendirileceğinizi simgeler.

Genc Gazete Cuma Hutbe Cami Mescid Mescit (2)

Rüyada görülen Caminin kapıları ne anlama gelir?

Rüyada Caminin kapıları genellikle yüksek rütbeli kişilerin en yakın çalışanlarını temsil eder. Rüyada caminin kapısını görmek, bu tür liderlerle olan ilişkilerinizi ve onlara olan yakınlığınızı simgeleyebilir.

Genc Gazete Cuma Hutbe Cami Mescid Mescit (1)

Hazırlayan: Ayhan Talha Bayraktar

Kaynak: İmam Nablusi Rüya Tabirleri