Ticaret Bakanı Bolat: “Fahiş fiyata neden olanlara ve fırsatçılara taviz vermeyeceğiz” Ticaret Bakanı Bolat: “Fahiş fiyata neden olanlara ve fırsatçılara taviz vermeyeceğiz”

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise İnegöl"ün Osmanlı"nın ilk kuruluş dönemlerinin yaşandığı topraklardan biri olduğunu dikkat çekerek: "En çok tarihi eser bıraktığı, han, hamam, cami, külliye, medrese bunların onarımı restorasyonuyla alakalı İl Özel İdaremiz vasıtasıyla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma fonundan birçok destek aldık. Bunlardan birkaç tanesi Kulaca, Hamzabey köyündeki ilk dönem camilerden yine aynı şekilde Yenice Beldemizde bir tarihi hamamımız vardı. Buranın kamulaştırılması, Osmanlının ilk kurduğu köylerden Şehitler köyünde tarihi hamam var. Buranın restorasyon işiyle ilgili devamında da Turgutalp yani İnegölün fatihi Turgutalpin türbesinin onarılması ve buradaki düzenlenen şenliklerle alakalı alt yapı tesislerinin onarımı Kurşunlu Beldemizdeki Yıldırım camide yıldırım düşmesi sonucu hasar görmüştü. Buranın da onarımı konusunda destek aldık. Bu manada başta Valimize, İl Genel Meclisi Başkanımıza ve İl Genel Meclisi Üyelerine çok teşekkür ediyoruz. Yaklaşık 1 milyon TLye yakın kaynağın İnegöle aktarılmasıyla ilk dönem Osmanlı eserleri ve son dönem Osmanlı eserlerinin projelendirilip restore edilmesi ve bunların birçoğunun da şu an başlıyor olması bizleri hakikaten İnegöllü hemşerilerimiz adına çok mutlu etmektedir. Daha başka eserlerimizin de tamiri ve onarımı konusunda bu fondan istifade etmek istiyoruz" diye konuştu.

MOBİLYA MÜZESİ"NE 110 BİN TL

Hüseyin Şahin Mobilya Müzesi konusunda da destek alındığını kaydederek: "İnegölün hassasiyeti ve bir özelliği daha var. İnegöl mobilya şehri ve bu mobilya şehri konusunda da İnegöl Türkiyede ve yakın coğrafyasında haklı bir liderlik pozisyonu elde etmiş durumdadır. Belediye Başkanımızın girişimiyle İnegölde bir mobilya müzesi kuruluşuyla ilgili bir çalışmamız var. Kendisi daha önce Kent Müzesini ilçede ilk defa oluşturarak örnek teşkil etmiş birçok ile de bu konuda öncülük etmiştir. İnegöl Mobilya Müzesi konusunda da Türkiyede ilk olacak bu müzenin yerinin konuşlanacağı bölgede kamulaştırma ile alakalı sıkıntımız vardı. İl Özel İdaremiz vasıtasıyla 110 bin TL ödenekle buranın kamulaştırılmasına destek almış olduk. En kısa zamanda mobilya müzesini de oluşturarak ve İnegöle ve İnegölde mobilya alanlara Türkiyeye ve Türkiyede mobilya sektörünün nerelere geldiği konusunda bir müzecilik anlayışıyla hizmet vermiş olacağız" şeklinde konuştu.

"İHRACATIMIZ SÜREKLİ ARTIYOR"

Belediye Başkanı Alinur Aktaş da yaptığı konuşmada şunları söyledi: "İnegölde yüzyılı aşkın süredir mobilya ile alakalı bir tarihçe söz konusu. Osmanlı tersanelerine kereste temin eden işte o günün en önemli ulaşım aracı at arabası tekerleklerinin ahşap mekanizmasını üreten İnegöl daha sonra ev aksesuarları, çeyiz sandıkları, telefonluklar, portmanto gibi ürünlerle ev mobilyası atölyeleri artık mobilya fabrikalarına dönüştü. Bu değişim ve gelişim süreci muazzam bir süreç, artık ihracat her geçen yıl yüzde 40lar 50ler oranında artıyor ve İnegöl hem toptan mobilya ihracatında ve mobilyanın iç piyasadaki talebi noktasında ciddi yüzdelere sahip ciddi bir paya sahip. Dolayısıyla bu gelişimi bizim İnegölde yaşayan okuyan herkese göstermemiz ifade etmemiz gerekiyor. Bir kere her evin hemen hemen direkt ve endirekt bir şekilde alakası var. Dolayısıyla bizim için olmazsa olmaz olan şehir ekonomisini gerçekten dinamik yapıya kavuşturan mobilya sektörünün daha iyi anlaşılabilmesi için tarihsel gelişimini bizim görsel materyallerle yazılı olarak ve sunum şeklinde aktarmamız gerekiyordu, mobilya müzesi fikri buradan çıktı. Biz arzu ediyoruz ki çocuklarımız farklı farklı konularda eğitim alabilirler, insanlar farklı farklı iş branşında olabilirler mobilya sektörünün bizim şehrimizin en önemli dinamiği olduğunu bütün insanlara gösterebilmek adına mobilya müzesinin ciddi katkısını olacağını düşünüyoruz"