iPhone 5S fırtınası Türkiye'yi de sardı

Altın Fiyatlarında son durum; hafta sonu tarifesi, 27 Nisan Cumartesi Altın Fiyatlarında son durum; hafta sonu tarifesi, 27 Nisan Cumartesi

Son günlerin en gözde telefonu olan Iphone5S varolan özellikleriyle bu ilgiyi hak ettiğini gösteriyor. Apple'ın amiral gemisi olarak tabir edilen iPhone 5S, üst üste ABD'nin en büyük sağlayıcı şirketlerinin en çok satan listesindeki üst sıraları kimseye bırakmadı. Dünyada büyük ilgi görmesinde, kullanım kolaylığı sağlayan hafifliği ve tasarımının etkisinin de büyük olduğunu söylemek mümkün. Hayatı daha da kolaylaştıran uygulamaları ve hızlı işletim sistemiyle sağladığı kolaylıklar Iphone5S'i zirveye taşıyan etkenlerden sadece bir kaçını oluşturuyor.

iPHONE 5S'İN ÖZELLİKLERİ

16,32 ve 64 GB çipe sahip ve A7 işlemci ile donatılmış modellerini hizmete sunuyor. 4 inç geniş Multi-Touch ekran yüzüne sahip olan Iphone5S, otomatik olarak ortam ışığına göre kendisini ayarlayan iki flaşlı kamera ile kullanıcılarına daha net ve aydınlık fotoğraf çekme imkanı sağlıyor. Full HD olarak video çekimi yapıyor. Güvenlik noktasında yaptığı parmak izi uygulaması ise satışların fazlalığındaki en büyük etken olarak gösteriliyor. Diğer Iphone modellerinde çok fazla renk imkanı sunmayan Iphone, 5S serisinde ise gümüş, uzay grisi ve altın renk seçeneklerini kullanıcılarının hizmetine sundu. İphone 5S 'in diğer dikkat çeken özelliği ise bataryası oldu. iPhone 5S 1440 mAh bataryası ile; 3G görüşmede 10, 3G tarayıcıda 8, LTE tarayıcıda 10, Wi-Fi tarayıcıda 10, video izlemede 10 ve müzik dinlemede ise 40 saat konuşma sağlayarak akıllı telefonların yaşattığı şarj sıkıntısını yaşatmıyor.

iPHONE 5S FİYATI

İphone 5S ilk çıktığında 3199 TL satış fiyatı ile piyasaya çıkmıştı. İphone 5S fiyatları bugün ise 16, 32 ve 64 GB seçenekleri ile GSM operatörleri, internet satış siteleri ve teknoloji ürünlerinin satıldığı farklı mağazalarda 2000 TL ile 2800 TL fiyat aralığı arasında satışa sunuluyor.

Turkcell T40'lar banttan çıktı

İlk yerli üretim telefon Turkcell T40'lar banttan çıktı

T serisiyle büyük bir başarı hikayesine imza atan Turkcell, Türkiye'de yerli akıllı telefon üretme hayalini gerçekleştiren ilk şirket oldu.

Manisa'daki banttan çıkan Turkcell T40'lar Türkiye'nin ilk yerli üretim telefonları olarak tüketicilerle buluşacak.Türkiye'nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, Türk mühendis ve tasarımcıları tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk yerli akıllı telefonu Turkcell T40'ın üretimini de Türkiye'ye taşıdı. Kısa sürede büyük ilgi gören ve yaklaşık 100 bin satılan Turkcell T40'ın yerli üretimi yurtdışına paralel olarak Vestel'in Manisa'daki tesislerinde başladı.

Daha önce siyah ve beyaz renk seçenekleriyle satışa sunulan T40'ların Türkiye'deki üretiminde kırmızı ve beyaz tercih edildi. Manisa'daki banttan çıkan "Made in Turkey" damgalı Türkiye'nin ilk yerli üretim akıllı telefonu Turkcell T40'lar ocak başında satışa sunulacak.

Nexus 5 Türkiye'ye geliyor

Teknoloji takipçileri tarafından merakla beklenen Nexus 5 kullanıcıların beğenisine sunuluyor.

Google'un ürünü olan Nexus 5 modelinin LG tarafından Ocak ayının başında piyasaya sürürlmesi bekleniyor. Önceki modellerinden bir artı alarak satışa sunulan yeni modelin kamera görüntü formatının yenilenmiş olması en belirgin özelliklerinin başında geliyor. Ekran ölçüsü 4.95 inç büyüklüğünde ve Full HD çözünürlüğünde ekrana sahip telefonda ayrıca 16GB ve 32GB depolama seçenekelri bulunuyor. LG'nin piyasaya sunup satışını yapacağı ürünün fiyatı konusunda ise henüz bir kesinlik yok.

Cep telefonu devi battıkça batıyor

Yılbaşında isim değişikliğine giderek yükseliş için yeni bir ivme kazanmaya çalışan BlackBerry yılın üçüncü çeyreğinde 4.4 milyar dolar zarar ettiğini açıkladı.

BlackBerry'den yapılan açıklamada bu yılın üçüncü çeyreğinde beklentilerin aksine şirketin 4.4 milyar dolar zarar ettiğini ve gelirlerde yüzde 56 oranında kayıp yaşandığını duyurdu.

Şirket aynı zamanda dünyanın en büyük üretim tesislerinden biri olan ve Apple ve Samsung gibi teknoloji devlerinin ürünlerinin imal edildiği Foxconn ile 5 yıllık bir ortalık anlaşması imzaladığını da açıkladı.

BlackBerry'in CEO'su John Chen konuyla ilgili yaptığı açıklamada şirketin halen çok canlı olduğunu; ancak yazılımın aksine donanım üretme alanında başarısız olduklarını kaydetti.

.