ARAÇ VE ELEMAN TAKVİYESİ

İnegöl Belediyesi tarafından yapılan ihale sonucunda, biri açık kasa ve biri de sıkıştırmalı çöp kamyonu olmak üzere 2 araç ile 25 personel istihdam edilmeye başlandı.

Yeni personellerle birlikte Temizlik İşleri Müdürlüğü personelinin sayısı 180'den 205'e yükseldi.

YENİ PERSONELE GÖREVLERİ ANLATILDI

Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde göreve başlayan personel, dün sabah görevleri hakkında bilgilendirilmek üzere İnegöl Belediyesi şantiyesinde eğitime alındı. Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu ile Temizlik İşleri Müdürü Yalçın Bayraktar'ın da katıldığı eğitim sırasında Adil Kansu yeni personele yönelik bir konuşma yaptı.

Personele müdürlüklerinin işleyişi ve idarenin kendilerinden beklentileri hakkında bilgi veren Kansu, ardından araç ve personel takviyesine ilişkin bir açıklama yaptı.

25 YENİ PERSONEL SAHAYA İNİYOR

İnegöl'ün daha temiz ve yaşanılabilir bir kent olması için gerekli çalışmaları yapıp tedbirlerini aldıklarını ifade eden Adil Kansu, yapılan tespitlerde İnegöl'ün sokak araları ve ana caddelerinde süpürülme işiyle ilgili eksikler görüldüğünü ve takviye personelin gerekli olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Bunun üzerine personel takviyesi kararı alındığını kaydeden Kansu,

"Belediye Başkanımız Alinur Aktaş'ın talimatlarıyla personel ve araç ihalesi yaptık. Bu ihale sonucunda 25 personelimizi istihdam ettik. Ayrıca biri açık kasa ve biri de sıkıştırmalı çöp kamyonu dediğimiz iki aracı da ihale kapsamına alarak filomuza dahil ettik.

25 arkadaşımızı bugün itibariyle sahaya sürüyoruz. Çalışmalarını başlatıyoruz. İnşallah bu aldığımız tedbirlerle beraber İnegöl'ümüz daha temiz, daha nezih ve yaşanılabilir bir kent hüviyetine kavuşur" dedi.

YETERSİZ KALDIĞIMIZI HİSSETTİK

Şimdiye kadar yapılan iyi niyetli çalışmalarda belli bir mesafe kat edildiğini de vurgulayan Kansu,

Basın İlan Kurumu Yönetimi’nden Şanlıurfa Valisi Şıldak’a ziyaret Basın İlan Kurumu Yönetimi’nden Şanlıurfa Valisi Şıldak’a ziyaret

"Ama bazı konularda yetersiz kaldığımızı hissettik. İnşallah önümüzdeki günlerde yeni bir süpürge aracı da takviye yaparak İnegöl'ümüzün her caddesini, her sokağını daha güzel bir duruma getirmek için yoğun çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

İŞBAŞI YAPTILAR

Açıklaması sırasında yeni personele görevlerinde başarılar dileyen Adil Kansu, "Bugün bizimle beraber mesai arkadaşlığı yapabilecek ve bizimle entegre olmuş, işbaşı yapmış arkadaşlarımıza ben bundan sonraki çalışma hayatlarında başarılar diliyorum.

İnşallah kazasız belasız güzel bir şekilde İnegöl'ümüzün temiz bir şehir olması için gayret ederler, çalışırlar. Biz onlara güvendiğimiz için işbaşı yaptırdık. Ben bu çalışmamızın hem ilçemize hem mahallelerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerinde bulundu.

ESKİ BELDELERDE ÇALIŞACAKLAR

Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, yeni personelin hangi bölgelerde görevlendirileceği konusunda da bilgi verdi.

Kurşunlu, Tahtaköprü ve Cerrah'a 1'er personel ve Yeniceköy'e 2 personel ilave edileceğini duyuran Kansu, bunların yanı sıra Akhisar ve Huzur Mahallesi ile Alanyurt bölgesine de cadde ve sokak temizliği için personel takviyesi yapılacağını söyledi.

Adil Kansu, şehir merkezinde de yeni personelin devreye girmesi ile daha güzel bir kent görünümünün yakalanacağını kaydetti.

İNEGÖL HEPİMİZİN

Konuşmasının sonunda zamansız çıkarılan ve gelişi güzel atılan çöpler konusuna da değinerek ilçe halkına bu konuda duyarlı olmaları konusunda ricada bulunan Adil Kansu,

"Benim İnegöl'de yaşayan vatandaşlarımızdan bir ricam var. Lütfen çöp günlerine dikkat edelim. Bu kurala uyalım. Çöplerimizi gelişi güzel atmayalım. İnegöl hepimize lazım. İnegöl hepimizin. İnşallah İnegöl daha temiz ve güzel bir kent olur" açıklamalarında bulundu.