Türkiye Emekli Uzman Çavuşlar Derneği (TEMUD) ve Atanamayan Uzmanlar Derneği (ATAUZDER), emekli, aktif görevde olan, atanamayan eski uzman çavuşlar ve gazilerin sorunlarına dikkat çekmek ve çözümler üretmek amacıyla bir güç birliği oluşturdu. 

Bingöl’de 3.4 büyüklüğünde deprem Bingöl’de 3.4 büyüklüğünde deprem

ATAUZDER Genel Başkanı Mustafa GÜNDEŞLİ ve TEMUD geçici Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay ÖZDEMİR, derneklerin ve uzman çavuşların karşılaştıkları sorunları daha geniş bir platformda ele almak üzere bir araya geldi. İki dernek, uzman çavuşların özlük hakları, sağlık ve tayin yönetmelikleri, rütbe ve diğer haklarının düzeltilmesi gibi konularda ilgili makamlarla görüşmeler yapmayı ve çözümler üretmeyi hedeflediğini aktardı.

Özellikle aktif görev yapan uzman çavuşların karşılaştıkları sorunlar ve görevlerini bırakma zorunda kalan eski uzman çavuşların işsizlik sorunları ön plana çıktığı söylendi. 3269 Sayılı Uzman Erbaş Kanunu'nun değişiklikleri ve bu değişikliklerin uzman çavuşların geleceğine etkileri de derneklerin gündeminde yer aldı.

"Uzman Çavuşlar camiasının sorunlarının kalmadığı güzel yarınlar için huzur içinde görevine ve yaşamına devam etmesi adına desteklerinizi bekliyoruz." açıklaması ile birlikte, ATAUZDER ve TEMUD, uzman çavuşların haklarının iyileştirilmesi için toplumsal desteğin önemine dikkat çekti.

Whatsapp Image 2024 03 29 At 12.05.38 Pm

Kaynak: İhsan Kuran