Sözcü TV'de ekonomist Devrim Akyıl ile sunucu Ebru Baki arasında yaşanan 'dolar kuru' tartışması, kanalda ayrılığa sebep oldu. 24 Nisan Çarşamba günü gerçekleşen programda, karşılıklı çıkışların yaşandığı olay kameralara da yansıdı ve sonrasında ayrılık kararı alındı.

Devrim Akyıl Programa Katılmama Kararı Aldı

Sosyal medya hesabından yapılan paylaşımla, "Katıldığım yayınlarda dikkat ettiğim tek konu karşılıklı saygı" diyerek Ebru Baki'ye gönderme yapan Devrim Akyıl, "Gördüğüm lüzum üzerine Para Politika programına artık katılmama kararı aldım" şeklinde vedasını duyurdu.

Akyıl'ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama şu şekilde:

"Arkadaşlar, 2 gündür attığınız binlerce destek mesajlarınız için çok teşekkür ederim. 3.5 yıldır gerek sosyal medyada gerek ana akım yayınlarda hiçbir kuruma bağlı olmadan, sırtımı hiçbir organizasyona dayamadan bilgi & birikimlerimi açıklıkla paylaşmaya gayret ediyorum. Katıldığım yayınlarda dikkat ettiğim tek konu karşılıklı saygı. Gördüğüm lüzum üzerine Para Politika programına artık katılmama kararı aldım. Kişisel görüşlerimi tüm mecralarda her zamanki netliğimle aktarmaya devam edeceğim. Sevgiler!"

Seda Bakan'dan Baby Shower Eleştirisi: "Bizim Kültürümüze Aykırı" Seda Bakan'dan Baby Shower Eleştirisi: "Bizim Kültürümüze Aykırı"

Tartışmanın Detayları

24 Nisan Çarşamba günkü yayında Ebru Baki, petrol fiyatlarının 88 dolar seviyelerinde olmasına rağmen motorine indirim yapılacağını belirtirken, Akyıl beklenmedik bir çıkış yaparak tartışmayı başlattı.

Bu tartışma sırasında Akyıl'ın "Kuru patlatmadın Ebru. Tekrar tekrar bunu sana her yayında anlatıyorum ama tekrar anlatayım" şeklindeki sözleri, programın ilerleyen dakikalarında ayrılığa yol açtı.

Kaynak: Sosyal Medya