Erzurum Valisi yarışmada 1. oldu Erzurum Valisi yarışmada 1. oldu

Elazığ'da, kırsal nüfusun giderek azalması hayvancılık sektörünü ciddi bir şekilde tehdit ediyor. Elazığ Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Sezer, şehirdeki genç nüfusun bu mesleğe ilgisiz kalması ve kırsalda yaşayanların sayısının azalması nedeniyle 100 bin lira maaşla bile çoban bulunamadığını açıkladı! 
Mahmut Sezer, hayvancılığın sürdürülebilirliği için acil çözüm arayışlarını dile getirerek, mera yasaklarının hayvancılığı daha da zor bir hale getirdiğini belirtti. 1 Mayıs ve 1 Haziran tarihleri arasında çevre illerdeki meralara yaya olarak girişin yasaklanması, hayvan yetiştiricilerini büyük bir zaman kaybına ve ekonomik zorluklara sürükledi. Sezer, bu durumun hayvancılık faaliyetlerini olumsuz etkilediğini ve çözüm olarak mültecilerin çoban olarak yetiştirilip istihdam edilmesi çağrısında bulundu.


Sezer, devletin hayvancılık sektörüne daha fazla destek olması gerektiğini vurgulayarak, kırsal kalkınmanın teşvik edilmesi ve mera alanlarının daha etkin kullanımının sağlanması gerektiğini belirtti. Ayrıca, mültecilerin tarım ve hayvancılık alanında eğitilip istihdam edilmesinin hem mülteci sorununa hem de iş gücü açığına çözüm olabileceğini dile getirdi.

Kaynak: Haber Merkezi