Türkiye'yi 2007 yılında yasa boğan Dağlıca saldırısının planlayıcısı terörist Müzdelif Taşkın'ın etkisiz hale getirilmesi, şehit ailelerine derin bir soluk aldırdı.

AW044070_09

Dağlıca Saldırısının Ardındaki İsim Etkisiz Hale Getirildi

2007 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerine düzenlenen ve 12 askerin hayatını kaybettiği saldırının arkasındaki isim olan terörist Müzdelif Taşkın, MİT tarafından Suriye'nin kuzeyindeki Kamışlı'da etkisiz hale getirildi. Bu operasyon, tüm Türkiye'yi sevince boğdu.

AW044070_07

İçişleri Bakanlığı'ndan Müjdeli Açıklama

İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı resmi açıklama, saldırıda evlatlarını kaybeden tüm şehit ailelerinin yüreğine su serpti. Bu haber, 16 yıllık bekleyişin ardından gelen bir müjde olarak karşılandı.

AW044070_01

Şehit Babasından Duygusal Ziyaret

16 yılın ardından gelen bu haberle rahat bir nefes alan baba Mustafa Saraç, oğlu Samet Saraç'ın kabrini ziyaret ederek, duygusal anlar yaşadı.

“Oğlum artık rahat uyuyabilirsin, kanın yerde kalmadı”

Mustafa Saraç, oğlunun kabrini sıklıkla ziyaret ettiğini ve bu müjdeli haberi oğluna vermek için kabristana geldiğini belirtti.

AW044070_03

Samet Saraç'ın Önceden Söylediği Şehadet Sözü

Samet Saraç, şehit olmadan önce yakınlarına "Ben şehit olacağım" ifadesini kullanmıştı. Bu öngörüsü, şehadetinin ardından ailesi ve yakınları için unutulmaz bir anı olarak kaldı.

Saldırı sonrasında Samet Saraç'ın cenazesi, binlerce kişinin katılımıyla Bursa'da gerçekleşen bir törenin ardından Pınarbaşı Şehitliği'nde toprağa verilmişti.

AW044070_04

Dağlıca saldırısı, Türkiye'nin unutulmaz acılarından biri olarak hafızalarda yer alırken, bu operasyonla birlikte şehit aileleri için bir nebze de olsa adaletin tecelli ettiği görüldü.

Editör: Umut Gökdaş