Emniyet ve istihbarat birimleri ortak operasyon gerçekleştirdi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından duyurulan ve 17 ilde gerçekleştirilen FETÖ operasyonlarında, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı ve KOM Başkanlığı koordinesinde önemli bir adım atıldı.

İl Emniyet Müdürlükleri TEM ve KOM Şube Müdürlükleri’nin titiz çalışmalarıyla düzenlenen “Kıskaç-27” operasyonları, örgütün çeşitli yapılanmalarında yer aldığı tespit edilen şüphelileri hedef aldı.

Fetö'den Ihraç Polis Memuru Ankara'da Yakalandı

Operasyonlar 17 ilde eş zamanlı yapıldı

Operasyonlar; Adana, Antalya, Balıkesir, Bursa, Çorum, Denizli, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Kocaeli, Manisa, Malatya, Mardin, Osmaniye, Samsun, Şanlıurfa ve Zonguldak illerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Yakalanan 39 şüphelinin, örgütün sözde “Askeri mahrem yapılanması, emniyet mahrem yapılanması, güncel yapılanması ve finans yapılanması” içerisinde faaliyet gösterdiği tespit edildi.

Fetö Firarisi Devriye Ekiplerine Takıldı

Şüpheliler ByLock kullanıcısı çıktı

Yapılan araştırmalara göre, şüphelilerin örgütün kripto haberleşme programı olan “ByLock” kullanıcıları olduğu ve ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları belirlendi. Aynı zamanda, şüphelilerin ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği, haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydının bulunduğu tespit edildi.

feto (4)

Operasyonlarda çok sayıda dijital materyal ele geçirildi

Emniyet güçleri, operasyonlar sırasında çok sayıda dijital materyale de el koydu. Bu materyallerin, soruşturmaların derinleştirilmesi ve örgütün çözülmesi açısından önemli ipuçları sunduğu değerlendiriliyor. İçişleri Bakanlığı, operasyonlarla ilgili çalışmaların devam edeceğini ve FETÖ’ye yönelik mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.

feto (2)

 Son Dakika, Güncel haberlere BURADAN ulaşabilirsiniz!

Kaynak: İHA