2024 yılında uygulanacak asgari ücretin belirlenmesi süreci, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yarın gerçekleştireceği toplantı ile resmi olarak başlıyor. Komisyon, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerini bir araya getirerek asgari ücret miktarı üzerindeki tartışmalara start verecek.

2024 Yılı Asgari Ücret belirleme süreci başlıyor

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Türk-İş Sendikası, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı temsilcilerinden oluşuyor. Yarınki toplantıda, 2024 yılında geçerli olacak asgari ücretin miktarı üzerine somut bir rakam üzerinde anlaşma beklenmiyor.

2024 Yılı Asgari Ücret belirleme süreci başlıyor

Komisyon, Aralık ayının son haftasına kadar devam edecek süreçte toplamda dört toplantı gerçekleştirecek. Sürecin son toplantısı 27 Aralık'ta yapılacak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni asgari ücreti kamuoyuna duyurması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamalarına göre, 2024 yılı için asgari ücrete tek bir zam yapılması öngörülüyor. Bu süreçte işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin görüşleri dikkate alınarak adil bir asgari ücret belirlenmesi hedefleniyor.

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57