İnegöl Fen Lisesi Tartışması Mahkemeye Taşınıyor! İnegöl Fen Lisesi Tartışması Mahkemeye Taşınıyor!

İnegöl’de yatırım yapmanın imkansız hale geleceğini öne süren Kender, “Devletimiz üretimi desteklerken, 2. OSB yönetimi arsa fiyatlarına yüzde 100’e varan zamlar yaptı. Bu karardan acilen vazgeçilmeli” diye konuştu.

Ekran görüntüsü 2023-09-11 120255
İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ’ın ardından İTSO Başkan Vekili Kenan Kender’de 2. OSB’de yaşandığı öne sürülen ayrımcılık ve zamlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yaptığı yazılı açıklamada yatırımcıların önünün kapatılmaya çalışıldığını öne süren Kender, arsa fiyatlarındaki artış ve peşin istenen altyapı ücretlerinin sanayicilerin yüküne yük kattığını söyledi.


Kender yaptığı yazılı açıklamasında şu sözlere yer verdi;
"Organize yönetimi tarafından açıklanan metrekare fiyatları, sanayiciye yatırım yapmayın demektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın üretim yapın, yatırım yapın, ihracat yapın dediği bu günlerde heyecanla yer tahsisi bekleyen üretici açıklanan metrekare fiyatlarıyla şoke olmuştur. Piyasaların yüzde 40, yüzde 45 faizle para bulduğu bu sıkıntılı günlerde bu fiyatlarla yatırım yapmak hayaldir. Daha birkaç ay önce 1100 TL olan yerler ne oldu da nakit 2100 TL'ye yükseldi? Devlet tarafından Temmuz’da açıklanan sene sonu enflasyonu yüzde 47,83 iken, yapılan yüzde 100’ yakın zamla tahsis bekleyen üyelerimiz zor durumda bırakılmıştır.”

57808295840063

“YÖNETİM AÇIKLADIĞI RAKAMLARI TEKRAR GÖZDEN GEÇİRMELİ”

2. OSB’de ayrımcılık yapıldığına dair iddialarda da bulunan Kender, “Kamuoyunda kafaları en çok meşgul eden soru "Bölgede faaliyet gösteren bir sunta fabrikasına o yerler kaç TL'ye tahsil edilmiştir?" Organizede yer bekleyen üreticiler, benim Meclis Başkanlığını yaptığım İTSO'nun üyeleridir. Benim görevim üyelerimize en uygun şartlarda yer verilmesi için mücadele etmektir. Üretimle uğraşan bu üyelerimiz bankaların yüzde 40, yüzde 45 ile mevduatla para topladığını çok iyi bilmektedirler. Bu kişiler kazançlarını üretmekle, ahlaklı ve helal yolu seçmişlerdir. Eğer bir gün üretmekten vazgeçip kolay kazanca yönelirlerse, vergi dairelerine boş beyannameler gider. Bu yol bizlerin en korktuğu yoldur. Organize yönetimi şuan yer bekleyenlerden 5 milyar TL istemektedir. Ortalama 200 kişi 10 dönüm yer alsa 2 milyon metrekare eder. Ortalama metrekaresi 2500 TL’ye verilse toplam 5 milyar eder ki, bunu 24 ayda bu sektör ödeyemez. İnancım şu ki; Yönetim açıkladığı bu rakamları tekrar gözden geçirmesi yönündedir. Allah, üretim ve istihdam sağlayan tüm üyelerimize kolaylık ve iş rastlığı versin. Saygılarımla."

Editör: Umut Gökdaş