2 bin 500 mezun diplomalarını alarak kep attı

Yakın Doğu Üniversitesi'nin üç gün süren mezuniyet şöleni, kampüs içerisinde kurulan MOE Sahne'de düzenlenen törenlerle tamamlandı. 20 fakülte, 3 meslek yüksekokulu ve 1 lisansüstü eğitim enstitüsünden toplam yaklaşık 2 bin 500 mezun diplomalarını alarak kep attı.

Genc Gazete Dis Hekimi Diploma (2) 2 11Zon

Mezuniyet Töreni 

Törenlerin son gününde, Yakın Doğu Üniversitesi'nin tıp, diş hekimliği ve eczacılık fakültelerinden mezun olmaya hak kazanan 537 öğrenci, Cumhurbaşkanı Vekili Zorlu Töre ve YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Aykut Hocanın'ın katılımı ile diplomalarını aldı. Törene, Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen de katıldı.

Genc Gazete Dis Hekimi Diploma (3) 3 11Zon

Ailelerin ve Öğrencilerin Katılımı yoğun oldu

Ailelerin yoğun katılımıyla gerçekleşen tören, öğrencilerin kortej yürüyüşü ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam eden törenin açılış konuşmalarını Cumhurbaşkanı Vekili Zorlu Töre, YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Aykut Hocanın ve Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ gerçekleştirdi.

Genc Gazete Dis Hekimi Diploma (4) 4 11Zon

Başarılarıyla Göz Dolduran Öğrenciler

Konuşmaların ardından, Yakın Doğu Üniversitesi'nin tıp, diş hekimliği ve eczacılık fakültelerini dereceyle tamamlayan öğrenciler, madalyalarını Cumhurbaşkanı Vekili Zorlu Töre, YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Aykut Hocanın ve Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ'ın elinden aldı.

Genc Gazete Dis Hekimi Diploma (5) 5 11Zon

46 Yaşında Diş Hekimi Oldu

Diş Hekimliği Fakültesi'nden mezun olan 46 yaşındaki Raziye Soykan Osmanoğlu'nun diplomasını 4 çocuğu ile birlikte alması, törenin en özel anları arasındaydı.

Yakın Doğu Üniversitesi'nin 143 ülkeden öğrenci alan, 22 bin öğrencisi bulunan bir kurum olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Vekili Zorlu Töre, “Dünya bize ambargo uyguluyor ama eğitim ve öğretim alanında KKTC'de bu ambargoları kırıyoruz, başarılar elde ediyoruz. Yakın Doğu Üniversitesi'nden alınan diplomalar dünyanın her yerinde geçerli. Ne mutlu bize” dedi. KKTC gençlerine uzun yıllardır UEFA ve FIFA tarafından ambargolar uygulandığını ifade eden Töre, “Spor yapmak her gencin hakkı. Medeni dediğimiz ülkeler ekonomik alanda da bize ambargolar uyguluyorlar ama biz yolumuza devam ediyoruz. KKTC, Kıbrıs Türk Halkı'nın Milli devletidir. Bu devleti bize Avrupa Birliği veya Birleşmiş Milletler Güvenliği Konseyi Üyeleri hediye etmedi. Biz bu topraklarda direne direne devlet kurduk. Bağımsız Türk devletini yaşatacağız. KKTC, Kıbrıs Türk halkının, ‘Ne Mutlu Türküm' diyen herkesin şerefidir” şeklinde konuştu.

Genc Gazete Dis Hekimi Diploma (6) 6 11Zon

Prof. Dr. Aykut Hocanın'ın Görüşleri

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Aykut Hocanın, KKTC'nin yükseköğrenim alanında büyük emeklerle bugünlere geldiğini belirterek, “Üniversitelerimiz büyük zorluklardan geçti ancak dünya çapında ilerleme kaydetti” dedi.

Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ'ın Konuşması

Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, üniversitelerin akıl ve analizle hakikatin peşinde koşarak toplumları ayakta tutan kurumlar olduğunu ifade etti.

Genc Gazete Dis Hekimi Diploma (7) 7 11Zon

Öğrenci Konuşmaları

Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden birincilikle mezun olan Hazar Nimet Şahin, konuşmasında insanlığa hizmet etme misyonuna vurgu yaptı.

Uluslararası mezunlar adına konuşan Eczacılık Fakültesi mezunu Esther Shekunya Gamıya Bavugai, üniversite yıllarında yaşadıkları zorluklara rağmen daha güçlü çıktıklarını belirtti.

Mezuniyet töreni, öğrencilerin ve ailelerin duygusal anları ile sona erdi. Yakın Doğu Üniversitesi, dünya çapında geçerliliği olan diplomalar vererek bir kez daha eğitimdeki başarısını kanıtladı.

Kaynak: Haber Merkezi