Sahipsiz köpekler saldırdı

Muş merkeze bağlı Soğucak köyünde yaşanan olayda, sahipsiz köpeklerin saldırısına uğrayan iki kardeş büyük bir dehşet yaşadı. Evlerinin yakınında oynayan 10 yaşındaki Umut Üveys ve 6 yaşındaki Mehmet Salih Söylemez, saldırıya uğradıkları sırada çevredeki vatandaşların müdahalesiyle kurtarıldı. Yaralanan kardeşler, çağrılan ambulansla Muş Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve tedavilerinin ardından taburcu edildi. Ancak yaşadıkları bu olayın şokunu hala atlatamadılar.

Genc Gazete Sokak Kopekleri Dehseti Basibos Kopekler (1) 1 11Zon

Yaralı Çocukların babası konuştu

Baba İsmail Söylemez, çocuklarının başıboş köpeklerin saldırısına uğradığını belirterek, olayın ardından hemen eve gelerek çocuklarını hastaneye götürdüğünü söyledi. Köpeklerin barınaklara toplanması gerektiğini ifade eden baba Söylemez, şunları söyledi:

"İki tane çocuğuma kapımın önünde köpekler saldırdı. Başıboş köpeklerin belki mahalle olarak, köy olarak, merkez olarak çok çok sayıda olduğunu biliyoruz, görüyoruz. Yani buna bir önlem alınmasını istiyoruz. Bugün benim çocuklarıma saldırmış, yarın belki başkasına veya bir dostumun, bir arkadaşımın, bir komşumun çocuğuna saldırmasını istemiyoruz. Bunların önleminin alınmasını istiyoruz. Bunların toplanmasını, başıboş olan köpeklerin hepsinin belediyenin barınaklarına götürülmesini istiyoruz."

Genc Gazete Sokak Kopekleri Dehseti Basibos Kopekler (3) 3 11Zon

Anne Ayşe Gül Söylemez'in Endişeleri Büyük

Anne Ayşe Gül Söylemez, saldırı sonrası çocuklarını gördüğünde büyük bir endişe yaşadığını belirterek, köpeklerin toplanması gerektiğini vurguladı. Anne Söylemez, "Sabah saat 8'de çocuklarıma köpekler saldırdı. Biz orada olmasaydık Allah bilir çocuklarım şu an ne durumda olurdu bilemezdim. Ondan dolayı bu başıboş köpeklere bir an önce önlemi alınması lazım. Kendi adıma konuşuyorum, o köpeklerin hepsinin toplanmasını istiyorum.

Genc Gazete Sokak Kopekleri Dehseti Basibos Kopekler (5) 5 11Zon

Çocuklarımı kış vakti okula falan gönderemiyorum, kendim de korkuyorum gitmeye. 10-15 köpek sürü halinde dolaşıyorlar. Ondan dolayı bir an önce bunun önüne geçilmesini istiyorum. Bugün benim başıma gelen başkasının başına da gelebilir. Belki biz ufak tefek atlatmış olabiliriz ama başkasının çocuğunu sokakta orada burada yakalarsa paramparça edebileceğini biliyoruz. Başıboş hayvanların toplanmasını gerçekten canlı gönülden istiyorum. Benim başıma gelen başka bir anne babanın başına gelmesin" dedi.

Genc Gazete Sokak Kopekleri Dehseti Basibos Kopekler (4) 4 11Zon

Köpek Saldırısına Uğrayan Umut Üveys Söylemez'in Açıklamaları

Saldırıya uğrayan Umut Üveys Söylemez, olay anını anlatırken, "Kardeşimle bahçede oyun oynarken, köpek aniden geldi ve kardeşime saldırdı. Ben de onu korumak için gittim, bu kez bana da saldırdılar. Burnumu, kolumu ve bacaklarımı ısırdılar. Çok korktum, bu nedenle köpeklerin toplanmasını istiyoruz. O anda müdahale etmeseydim kardeşime daha çok zarar vereceklerdi. Allah bizi korudu" şeklinde konuştu.

Genc Gazete Sokak Kopekleri Dehseti Basibos Kopekler (6) 6 11Zon

Yetkililerden köpek saldırılarının önlenmesi için acil tedbirler alınması isteniyor.

Kaynak: Haber Merkezi