Kozluca mevlid pilavı ondan sorulur

İnegöl'e bağlı Kozluca Köyü'nde her yıl düzenlenen geleneksel 'Hasad Mevlidi' etkinliği, 87 yaşındaki Hikmet Karaaslan'ın 60 yıldır devam ettirdiği bir gelenek ile renkleniyor.

12 torun sahibi olan Hikmet Nine, bahar aylarında yapılan bu etkinlikte büyük kazanların başına geçerek pilav hazırlıyor ve köy halkını şaşırtıyor.

Genc Gazete Hikmet Nine Pilav (1)

 Hikmet Nine'nin asırlık Azmi

İnegöl'de Yüzyıllardır süregelen 'Hasad Mevlidi' etkinliğinde Hikmet Nine, büyük bir özveri ile çalışarak köylüler ve misafirler için lezzetli pilavlar hazırlıyor.

Çevre il ve ilçelerden birçok köyde düzenlenen pilav günlerine ve düğünlere de davet edilen Hikmet Nine, azmi ve enerjisiyle takdir topluyor.

Çevre Köylerde de Tanınıyor

87 yaşındaki Hikmet Nine, kendisini görüntüleyen gazetecilere şöyle konuştu:

"Bana dua etsinler yeter, Allah'ın izniyle yaşadığım sürece yapılan bütün cemiyetlere, mevlidlere gidip pilavımı yapacağım."

Kozluca Köyü Muhtarı Sedat Görgülü de Hikmet Nine'nin köylüler tarafından çok sevildiğini ve yaptığı pilavı tatmak için çevre ilçelerden gelen insanların bulunduğunu belirtti. Muhtar Görgülü, şunları söyledi:

"Yaşının ilerlemesine rağmen sanki bir genç gibi çalışıyor ve 60 yıl önce olduğu gibi bu dönemde de lezzetli pilav yapıyor. Hikmet Nine, pilavı yaparken pirincin kalitesine önem gösteren biri. Biz öncelikle ona prinç beğendiriyoruz, sonra da yanında çalışmasını istediği kişileri yine o seçiyor. Bu yılki organizasyonda bizlere bin kişilik pilav hazırladı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da pilavımız kısa sürede tükendi."

Genc Gazete Hikmet Nine Pilav (2)

Lezzet ve Gelenek Bir Arada

Hikmet Nine'nin hazırladığı pilav, sadece lezzetiyle değil, aynı zamanda bir geleneği yaşatmasıyla da büyük önem taşıyor.

Her yıl düzenlenen 'Hasad Mevlidi' etkinliğinde onun hazırladığı pilav, köy halkı ve misafirler tarafından büyük bir ilgiyle karşılanıyor.

87 yaşındaki bu enerjik kadın, yılların birikimi ve tecrübesiyle pilavını en lezzetli şekilde hazırlamaya devam ediyor.

Arşivden haber: 31 Mayıs 2006 Genç Gazete

Kaynak: Genç Gazete arşiv