Spor

A Milli Takım’dan Atakan Karazor’a Destek: “Masum Olduğuna İnanıyoruz”

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili ve Milli Takımlar Sorumlusu Ceyhun Kazancı, UEFA Uluslar Ligi’nde oynanacak Karadağ ve İzlanda maçları öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kazancı, A Milli Takım’ın havuzunu genişletme hedeflerinden ve Uluslar Ligi’nin öneminden bahsetti. Ayrıca, milli takıma ilk kez davet edilen Atakan Karazor’un davası ile ilgili dikkat

Abone Ol

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili ve Milli Takımlar Sorumlusu Ceyhun Kazancı, UEFA Uluslar Ligi’nde oynanacak Karadağ ve İzlanda maçları öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kazancı, A Milli Takım’ın havuzunu genişletme hedeflerinden ve Uluslar Ligi’nin öneminden bahsetti. Ayrıca, milli takıma ilk kez davet edilen Atakan Karazor’un davası ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

“Uluslar Ligi’ni Önemsiyoruz, A Grubu’na Yükselmek İstiyoruz”

Kazancı, Türkiye’nin Uluslar B Ligi’nde averajla lider durumda olduğunu vurgulayarak, ligdeki hedeflerini şöyle özetledi: “Uluslar Ligi’nin önemi hâlâ tam anlaşılmıyor ancak grubumuzu lider tamamladığımız takdirde A Grubu’na yükseleceğiz. Bu, aynı zamanda Dünya Kupası elemeleri öncesinde play-off oynama hakkı elde etmemiz anlamına geliyor. Samsun’da Karadağ ile, ardından da İzlanda ile deplasmanda oynayacağız. Zorlu İzlanda deplasmanında bugüne kadar hiç kazanamadık, ancak bu kez şeytanın bacağını kırmak istiyoruz.”

Atakan Karazor’un Davası: “Masum Olduğuna İnanıyoruz”

Ceyhun Kazancı, ilk kez A Milli Takım’a çağrılan Atakan Karazor’un 2022 yılından bu yana devam eden davasıyla ilgili hassasiyet gösteren kamuoyuna şu açıklamayı yaptı: “Son dönemde kadına ve çocuğa yönelik şiddet vakalarının hepimizi üzdüğünü belirtmem gerek. Atakan’ın masum olduğuna inanıyoruz ve dava süreci devam ediyor. İspanya’da görülen davada, şu ana kadar suçlu olduğuna dair bir sonuç çıkmadı. Kendisi şu anda Stuttgart’ta kaptanlık yapıyor ve Almanya Milli Takımı da büyük bir ilgi gösterdi. Biz ona güveniyoruz ve çok yakında beraat edeceğine inanıyoruz. Şiddetin her türlüsüne karşıyız ve bu süreçte Atakan’a sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyoruz.”

Milli Takım Havuzunu Genişletme Hedefi

A Milli Takım’daki oyuncu havuzunu genişletmek istediklerini ifade eden Kazancı, çeşitli isimlerin gündemde olduğunu belirterek, “Eren Dinkçi’yi havuzumuza kazandırdık. İsveç U21 takımında oynayan Deniz Gül ile görüşmelerimiz devam ediyor. Aral Şimşir ise Ümit Milli Takım kadrosunda. Bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve hedefimiz geniş bir oyuncu havuzu oluşturmak,” dedi.

“Başkanımızın Tam Desteği Var”

Ceyhun Kazancı, A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella ile iyi bir ilişkileri olduğunu belirtti ve hem teknik ekibe hem de oyuncu grubuna tam destek sağlandığını vurguladı. Ayrıca, artan resmi maç sayısının oyuncuları zorladığını ifade ederek, “Sürekli artan maç sayıları nedeniyle oyuncuların üzerindeki yük artıyor. Bu da sakatlıklara yol açıyor. Geniş kadrolar bu süreçte daha da önem kazandı,” dedi.