Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023-2024 Açık Öğretim Lisesi eğitim-öğretim yılı için açıkladığı kayıt yenileme ve sınav takvimi, öğrencilerin merakla beklediği tarihleri ortaya koydu. Sınavlara hazırlanan adayların yanı sıra ders seçimi yapması gereken öğrenciler için de önemli bilgiler paylaşıldı.

Açık Lise Kayıt Yenileme ve Ders Seçimi

Kayıt Yenileme Tarihleri

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2023-2024 yılı Açık Öğretim Lisesi ilk kayıt ve kayıt yenileme süreci 16 Ekim'de sona eriyor. Adaylar, kayıt yenileme işlemlerini AÖL Giriş sayfası üzerinden gerçekleştirebilirler.

okul egitim

Sınav Tarihleri ve Detayları

Açık Lise'nin 1. dönem sınavları 23 - 24 Aralık tarihlerinde, yüz yüze ve üç oturumda düzenlenecek. Sınava girmeye hak kazanan öğrenciler:

18 Aralık 2023 tarihinden itibaren Öğrenci/T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile https://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx internet adresi üzerinden sınav giriş belgelerini alabilirler.

meb eğitim okul (3)

Ders Seçimi İşlemleri

Öğrencilik durumu 'Aktif' olan Açık Lise öğrencilerinin ders seçimlerini belirlenen süre içerisinde gerçekleştirmeleri gerekmekte. Ders seçim işlemleri için:

Öğrenci numarası ve şifre ile https://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx adresi üzerinden işlem yapılabilir. Seçim yapmayan öğrenciler için, Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi tarafından dersler atanacak ve öğrenciler bu derslerden sınavı geçmek zorundadır.

Öğrencilerin başarıyla kayıt yenileme, ders seçimi ve sınavlara hazırlık süreçlerini tamamlaması temenni ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın duyurduğu bu tarihlerin öğrencilere başarılı bir eğitim-öğretim yılı sunması bekleniyor.

AÇIK ÖĞRETİM KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: AYHAN BAYRAKTAR