Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gazetecilerin sorularını yanıtladığı basın toplantısında, CHP lideri Özgür Özel'in yaptığı sokak çağrısı sonrası yaşanan olaylarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, "Tutuklular için değerlendirme yargıda yapılacak" dedi ve yargının sürecin takibini yapması gerektiğini vurguladı.

Kütahyalı'nın Kayyum Paylaşımı Piyasayı Çökertti! Kütahyalı'nın Kayyum Paylaşımı Piyasayı Çökertti!

CHP’nin Sokak Çağrısı Sonrası Yaşanan Olaylar

Bakan Tunç, öğrencilerin tutuklanmasının hiç kimsenin istemeyeceği bir durum olduğunu belirtti. "Soruşturmalar sonrası, CHP’nin çağrısı ile birtakım sokak olayları yaşandı. Hoş olmayan durumlar oldu ve adliyeye intikal eden durumlar vardı" diyen Tunç, gözaltına alınan gençlerin olduğunu ve tutukluluğu devam edenlerin bulunduğunu söyledi. Ayrıca, tutukluluk ve şiddet kullanımıyla ilgili değerlendirmelerin savcılık ve hakimlikler tarafından yapılacağını ifade etti. Tunç, "Yargının sürecini takip etmeliyiz. Bizim şu kişileri serbest bırakın deme durumumuz yok" şeklinde konuştu.

Çıplak Arama Konusu Gündeme Geldi

Gazetecilerin çıplak arama ile ilgili sorusunu yanıtlayan Bakan Tunç, "Ülkemizde çıplak arama diye bir şey söz konusu değil, söz konusu olamaz" diyerek bu uygulamanın cezaevi güvenliği kapsamında yasak maddelerin sokulmaması için yapılan istisnai bir işlem olduğunu belirtti. Tunç, mahremiyete dikkat edilerek ve uygun tedbirlerle yapılan aramaların önemli olduğunu vurguladı. "Cezaevi güvenliği bakımından yasak madde sokulmaması için böyle bir yetki verilmiştir" diye ekledi.

İşkenceye Karşı Sıfır Tolerans

Bakan Tunç, işkenceye sıfır tolerans gösterdiklerini ve bu konuda kararlı olduklarını belirtti. "Bir şüphe durumunda yapılan hususlardır. Birçok Avrupa ülkesinde daha farklı uygulamalar olabilir, ancak biz işkenceye karşı sıfır tolerans ilkesini benimsiyoruz" dedi. Tunç, bu konuda yapılan düzenlemelerle ilgili hassas olduklarını ve bu tür bir örnek varsa yargı tarafından gerekenin yapılacağını ifade etti.

Kaynak: DHA