Ocak ayının yaklaşmasıyla birlikte memurların maaş zamlarıyla ilgili beklentiler artarken Ak Partili bir isim konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Hükümetin orta vadeli planı ve merkez bankasının öngördüğü enflasyon dikkate alındığında memur maaşlarına en az yüzde 50 oranında zam bekleniyor.

Süreç devam ederken 2024 yılında memur maaşlarına yapılacak zam oranı, TÜİK tarafından açıklanacak ve bu oran Aralık ayı enflasyonu ile birlikte netlik kazanacak. Şu ana kadar memurlara yüzde 40.26 zam kesinleşmiş durumda… Ancak kesinleşen bu zamma Kasım ve Aralık ayı enflasyon verileri de eklenecek. Bu süreçte refah payının verilip verilmeyeceği de merak konusu olmaktadır.

“Alım Gücünü Arttıracağız”

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Yılbaşından itibaren emeklilerimiz, memurlarımız ve asgari ücretli işçilerimizle ile ilgili yeni düzenlemelerle alım güçlerini daha da arttıracağız" ifadelerini kullandı. Aralık ayında netleşecek olan maaş zammı oranları, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak.

Editör: Fırat Çelik