Türkiye'de akaryakıt sektöründe önemli değişiklikler yaşanıyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yapılan açıklamaya göre, dolar kurunun stabil seyretmesi durumunda pazartesi gece yarısı benzine 1.80 TL ve motorine 1.20 TL indirim yapılacak. Bu indirim, ülke genelinde benzin ve motorin fiyatlarını önemli ölçüde düşürecek.

Yeni fiyatlarla İstanbul’da benzinin litre fiyatı 42.18 TL'ye, motorinin litre fiyatı ise 40.19 TL'ye düşecek. Ankara’da benzin 43.05 TL, motorin ise 41.29 TL olacakken; İzmir’de benzin 43.3 TL ve motorin 41.35 TL’ye gerileyecek. İndirimler, tüm şehirlerde benzer oranlarda hissedilecek.

Ayrıca, EPDK'nın yeni kararlarıyla 15 Mayıs'tan itibaren katkılı motorin ve benzinde artık tek fiyat uygulamasına geçilecek. Resmi Gazete'de yayımlanan kararda, "8370 Sayılı Farklılaştırılmış Akaryakıtlara İlişkin Kurul Kararında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kurul Kararı" ile bu değişikliğin duyurulduğu belirtildi.

Kararın yürürlüğe girmesiyle, farklılaştırılmış akaryakıtlar için fiyat farkı uygulaması sona erecek. 

Mikro İhracat Nedir? Küçük Adımlarla Küresel Pazarlara Açılın! Mikro İhracat Nedir? Küçük Adımlarla Küresel Pazarlara Açılın!

Kaynak: Haber Merkezi