Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TFF başkanlık seçimlerinde yaşanan baskı, tehdit ve rüşvet iddialarını gündeme taşıdı. "Bu seçim bizim için yok hükmündedir" diyen Koç, Türk futbolunun FETÖ'den tamamen arındırılamadığını ve bu süreci uluslararası arenaya taşıyacaklarını belirtti.

Ali Koç’un Açıklamaları

Mehmet Büyükekşi ve İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yarıştığı seçim hakkında konuşan Ali Koç, "Bugün Türk futbolunun FETÖ'den tamamen arındırılması ciddi biçimde sağlanamamıştır. Baskı var, tehdit var, vaat var, rüşvet var, her şey var" dedi. Koç, siyasetçilerin kulüplere baskı yaptığını ve Servet Yardımcı'nın adaylıktan çekilme sürecinde UEFA'nın ilgileneceğini belirtti.

Türk Futbolunun Özgürlüğü

Türk futbolunun özgürleşmekten uzaklaştığını söyleyen Koç, "Davalarımızı uluslararası arenaya taşıyacağız. Elimizde çok kapsamlı dosya var. Bu seçim sürecinde dosyamızı zenginleştirmiştir" dedi. Koç, Fenerbahçe olarak futbolun içinde bulunduğu durumla mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti.

Servet Yardımcı’nın Adaylıktan Çekilmesi

Servet Yardımcı'nın adaylıktan çekilmesi hakkında konuşan Koç, "Servet Yardımcı, mevcut düzeni devam ettirmek isteyenlerin kumpası, şantaj ve tehdit nedeniyle adaylıktan çekildi. UEFA, bu durumu bilse nasıl davranır?" ifadelerini kullandı. Koç, Türk futbolunun potansiyeline ulaşması için liyakatli ve cesur insanların göreve gelmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ