Mercimek biçme makinesi yüksek gerilim hattına temas etti: 2 ölü, 3 ağır yaralı Mercimek biçme makinesi yüksek gerilim hattına temas etti: 2 ölü, 3 ağır yaralı

 Amasya'nın Suluova ilçesinde büyükbaş hayvana bıçak ve baltayla eziyet edilen et entegre tesisinin faaliyetleri durduruldu.
Amasya'nın Suluova ilçesinde faaliyet gösteren Kral Et Entegre tesisinde yaşanan vahşetin görüntülerinin sosyal medyada yayılarak tepki çekmesi sonrası jandarma ile Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Tesisteki incelemeler sonrası tesiste çalışan İ.T., N.T., H.S., E.Ç. ve A.A. yakalanarak gözaltına alındı. 5 şüpheli çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.
Amasya Valiliğinden yapılan açıklamada, "Olayın gerçekleştirildiği işletmenin faaliyetleri yapılan idari denetimler sonrasında 5996 sayılı veteriner hizmetleri, bitki sağlığı ve gıda kanunu gereğince durdurulmuştur” açıklamasında bulundu.
Olayın yaşandığı Kral Et Entegre tesisi işletmesi de açıklama yaptı. Açıklamada, “İdari makamlarca verilecek her türlü karara saygılı olduğumuzu ifade etmek isteriz. Meydana gelen bu üzücü olaydan dolayı tüm kamuoyundan ve paydaşlarımızdan tekrar özür diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA