Asayiş

Annesine Bakıcılık Yapan Kadını Öldürdü; Çekiçli Bakıcı Cinayeti!

İstanbul'da bir bakıcı, çocuğunun gözü önünde çekiçle öldürüldü. Cinayeti işleyen sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Loading...

Abone Ol

Çocuğunun gözü önünde çekiçle öldürdü

İstanbul Maltepe'de 17 Ekim 2022'de gerçekleşen korkunç olay, toplumda büyük yankı uyandırdı. Kamil Hakan Karabulut (58), alzheimer hastası annesine bakıcılık yapan Nursel Bircan'ı (39) çocuğunun gözü önünde çekiçle öldürdü.

Olayın ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı ve sanık hakkında 'Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

Sanığın Son Sözü: “İşten çıkartıyorum diye üzerime geldi”

Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında sanık Kamil Hakan Karabulut, son sözünde yaşananları anlattı. Karabulut, Nursel Bircan'ın kendisine saldırdığını ve bu nedenle savunma amacıyla hareket ettiğini iddia etti.

Mahkemede yaptığı açıklamada,

“Bana sırf işten çıkartıyorum diye küfür edip bıçağı boğazıma dayayıp ısrarla üzerime gelmeseydi, iftiralar atmasaydı. Kapıdan çıkmak istedim beni itekledi. O bıçağı sallamasaydı. Ben saldırgan agresif bir insan değilim. Israrlarla geri çekilmeme rağmen üzerime gelmesine gerek yoktu. Yaşananlardan dolayı çok pişmanım. Böyle bir şeyi planlamadım. Yaşananlar nedeniyle üzgünüm”dedi.

Mahkeme Kararı: İndirimsiz Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

Mahkeme heyeti, sanık Kamil Hakan Karabulut'u 'Kadına karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırarak tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme, sanığa haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulamadı.