Cem Garipoğlu'nun intiharının ardından şimdi de babası Mehmet Nida Garipoğlu, oğlunun mezarının yeniden açılmasını ve "fethi kabir" ile "DNA eşleştirmesi" yapılmasını talep ediyor. Ama gerçekten Cem Garipoğlu öldü mü, yoksa başka bir gerçek mi yatıyor bu talebin arkasında?

cem garipoglu (1)

Olayın Detayları ve Gelişmeler

Yeniden Gündeme Gelen Talepler

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan dilekçede, Garipoğlu ailesinin toplum tarafından linç edildiği ve Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasıyla gerçeğin ortaya çıkacağı iddia ediliyor. Karabulut ailesinin avukatı ise, genel kanaatin Cem Garipoğlu'nun ölmediği yönünde olduğunu ve bu durumun mezarın açılmasını gerektirdiğini belirtiyor.

cem garipoglu (4)

Münevver Karabulut Cinayeti ve Cem Garipoğlu'nun İntiharı

Münevver Karabulut, 2009'da İstanbul Bahçeşehir'deki bir villada öldürüldükten sonra parçalanmış cesedi Etiler'de bir çöp konteynerinde bulunmuştu. Cem Garipoğlu, cinayetten iki yıl sonra 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve 2014'te cezaevinde intihar ettiği bildirildi.

cem garipoglu (2)

Adli Tıp ve DNA Eşleştirmesi

Otopsi sonrasında Garipoğlu'nun cenazesi toprağa verilirken, aileden alınan DNA örneklerinin bu kişiyle uyuştuğu belirtilmişti. Ancak bu yeni talepler, olayın üzerindeki sis perdesini yeniden aralamakta.

"Gittiğimiz her yerde 'Cem Garipoğlu ölmedi, kaçırıldı' şeklinde hukuk fakültesi öğrencilerinden STK'lere, yazılı-görsel basına ve kitle iletişim araçlarına kadar herkeste böyle bir kanaat varsa, bu mezarın açılması gerekir." - Karabulut Ailesinin Avukatı Rezan Epözdemir

Türkiye bu gelişmelerle bir kez daha Münevver Karabulut cinayetinin detaylarına odaklanırken, Garipoğlu'nun mezarının açılmasıyla ortaya çıkacak gerçekler merakla bekleniyor.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR