Haberimiz arşivden. Tarih 14 Ekim 2006. Dönemin İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkan yardımcısı da rahmetli Yusuf Şen'dir.

İşte arşivden haberimiz

Hurdacılar Sitesi’ne taşınma süreci

İnegöl’ün çeşitli mahallelerinde uzun süredir vatandaş ve esnafların şikâyet konusu olan hurdacıların gürültülü ve düzensiz çalışmaları, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın girişimiyle çözüm buldu.

Şehrin dışına taşınmalarına karar verilen hurdacılar, Hurdacılar Sitesi’ne taşınma sürecini başlattı. Bu taşınma işlemi için hurdacı esnafına verilen süre dolarken, Belediye Başkanı Aktaş, yerlerini boşaltan hurdacıları ziyaret ederek teşekkür etti.

Genç Gazete Inegöl Maziden Bir Kare Hurdacilar Ve Başkan Aktaş (2)

Hurdacılar şehrin dışına taşınıyor

İnegöl’deki hurdacılarla yapılan toplantılar sonrasında 11 esnafın şehrin dışında yer alan Hurdacılar Sitesi’ne taşınmasına karar verildi. Bu süreçte 9 hurdacı tamamen, 2 hurdacı ise kısmen taşınma işlemlerini tamamladı. Belediye Başkanı Aktaş, bu gelişmeleri yerinde inceleyerek, taşınan esnafa teşekkür etti.

Çevreye olumsuz etki yaratan hurdacılar şehir dışına çıkarıldı

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, taşınma süreci hakkında yaptığı açıklamada, hurdacıların meskûn mahal içerisinde bulunmasının çevre açısından olumsuz sonuçlar doğurduğunu belirtti. Ayrıca, vatandaşların şikâyetlerini gidermek adına hurdacıların şehrin dışında bir alana taşınmalarının önemini vurguladı.

“Çevreye kötü örnek olan, mikrop saçan ve vatandaşın da şikâyetlerine sebep olan hurdacıların meskûn mahal içerisinde olması şehircilik anlamında kötü bir izlenim bırakmaktadır.”

Genç Gazete Inegöl Maziden Bir Kare Hurdacilar Ve Başkan Aktaş (1)

Taşınmayan hurdacılar için zabıta ekipleri devrede

24 Eylül 2006 tarihine kadar taşınmayan hurdacılar için zabıta ekipleri devreye girdi. Aktaş, bu sürecin taşınma işlemleri tamamlanana kadar devam edeceğini ifade etti. Ayrıca, taşınan hurdacıların bıraktıkları alanların temizlenmesi için belediye ekiplerinin titizlikle çalıştığını ekledi.

Hurdacılara tahsis edilen yerler büyüklüklerine göre ayarlandı

İnegöl’de Gazi Magosa Caddesi ve diğer mahallelerde faaliyet gösteren hurdacılar için toplamda 4419 m²’lik bir alan Hurdacılar Sitesi'nde tahsis edildi. Bu alanlar, hurdacılarla yapılan istişare toplantıları sonucunda belirlendi ve büyüklüklerine göre 98 m² ile 993 m² arasında değişen genişliklerde yerler ayrıldı.

Boşaltılan alanlara çocuk parkı yapılacak

Gazi Magosa Caddesi ve Geyik Sokak kesişiminde bulunan hurdacı alanı da boşaltıldıktan sonra belediye bu alanı çocuk parkı ve dinlenme parkı olarak değerlendirmeyi planlıyor. Aktaş, bu alanın İnegöl’e bambaşka bir çehre kazandıracağını ifade etti.

Boşaltılan alanların temiz kalması için vatandaşların hassasiyet göstermeleri gerektiğini belirten Aktaş, herhangi bir olumsuz durumda 188 Nolu telefon hattının kullanılabileceğini belirtti.

Genç Gazete Inegöl Maziden Bir Kare Hurdacilar Ve Başkan Aktaş (4)GENÇ GAZETE ARŞİVDEN HABER, 14 EKİM 2006

İnanç haberleri için TIKLAYINIZ!

Astroloji ve Rüya haberleri için TIKLAYINIZ!

Kadın Aile haberleri için TIKLAYINIZ!

Kültür Sanat haberleri için TIKLAYINIZ!

Kaynak: Genç Gazete Arşiv