Bursa

Başkan Bozbey’den av sezonu başlayan balıkçılara destek

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, av sezonunu açan Bursa Su Ürünleri Hali’ni ziyaret ederek balıkçılara destek verdi.

Abone Ol

1 Eylül'de denizlerde av yasağının kalkmasıyla birlikte, Bursalı balıkçılar gece yarısından itibaren “Vira Bismillah” diyerek denize açıldı. Avladıkları balıkları Bursa Su Ürünleri Hali’ne getiren balıkçılar, yeni sezona umutla başladı.

Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, sabahın ilk ışıklarında hali ziyaret ederek balıkçı esnafıyla bir araya geldi ve sezonun hayırlı olmasını diledi.

Başkan Bozbey balıkçılarla bir araya geldi

Başkan Bozbey’in ziyaretinde Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, BURFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Işıkyıldız, Tarım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aydın Saldız, Tarım AŞ Genel Müdürü Sedat Akar ve Bursa Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Refik Aksu da yer aldı. Balıkçılarla sohbet eden Bozbey, onların sorunlarını dinleyerek yerinde çözümler üretmeye çalıştı.

Denizlerin temizliği balıkçılığın geleceği için kritik

Başkan Bozbey, denizlerin temiz tutulmasının balıkçılık için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti. Bozbey, “Balığı sürekli tüketebilmek için denizlerimizi korumalıyız. Avlanma yaparken denizlere zarar vermemek, atıkları gelişi güzel bırakmamak çok önemli. Bursa bu konuda öncü bir şehir ve diğer belediyelerin de bu konuda ileri biyolojik arıtmaları kullanmasını teşvik ediyoruz” dedi.

“Sezonumuzun açılışı hayırlı olsun. Esnafımıza bol kazanç diliyorum.”

Halkın daha fazla balık tüketmesi hedefleniyor

Yeni sezonda denizlerden bol balık çıkmasını ve bu bolluğun hem esnafın hem de vatandaşların yüzünü güldürmesini umduklarını belirten Bozbey, “Balık bol olursa, fiyatlar daha hesaplı olur ve halkımız da daha fazla balık tüketebilir” ifadelerini kullandı.

Başkan Bozbey’in ziyaretinde, balıkçılara yeni sezonda bol kazanç dileklerinde bulunulurken, denizlerin temiz tutulmasının balıkçılık ve halk sağlığı için önemi bir kez daha vurgulandı.

Bursa haberleri için TIKLAYIN!