Gündem

Başkan Yavaş: Hayvanseverlerin sorumluluk alması gerekiyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, başıboş gezen köpeklerle ilgili açıklamalarda bulunarak, hayvanseverleri sorumluluk almaya davet etti.

Abone Ol

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, başıboş gezen köpeklerle ilgili açıklamalarda bulunarak, hayvanseverleri sorumluluk almaya davet etti. Başkan Yavaş, dün Keçiören'de sahipsiz köpeklerin saldırısına maruz kalan bir öğrenciye yönelik açıklamasında, sokak hayvanları konusunda çözüm önerilerini paylaştı.

Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başkan Yavaş, Avrupa'da sokakta sahipsiz hayvan görülmediğine dikkat çekti. Yavaş, bu soruna çözüm bulmak adına hayvanseverlerin de katkı sağlamasını istedi.

Başkan Yavaş, yeni inşa edilen butik barınaklarda maliyeti belediye olarak karşılamak şartıyla hayvanseverlerin köpeklere bakmalarını önerdi. Kısırlaştırma işlemlerini sürdüreceklerini belirten Yavaş, "Eğer çok istiyorlarsa hayvanseverler onlar da elini taşın altına koysun. Destek oluruz, sahiplensinler. Sahipsiz hayvan olmaz." dedi.

Kısırlaştırma işlemleriyle popülasyon artışına çözüm bulmanın zor olduğunu belirten Yavaş, hayvanseverlerin aktif olarak katılımını ve sorumluluk almasını önemsediğini ifade etti. Başkan Yavaş, barınakları gönüllülere teslim etme ve masraflarını belediye olarak karşılama önerisini paylaşarak, bu konuda Meclis'ten bir kanun çıkabileceğini söyledi.

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57