68 kişi vefat etti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı tatilinde meydana gelen trafik kazalarında 68 kişinin hayatını kaybettiğini ve 9 bin 787 kişinin yaralandığını açıkladı. Bakan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, denetimlerin 24 saat esasına göre sürdüğünü belirtti.

Genc Gazete Bartin Kaza (2)

Trafik Denetimleri 24 Saat Sürüyor

Bayram tatili süresince trafik kazalarının önlenmesi amacıyla emniyet ve jandarma trafik birimleri tarafından yapılan denetimler aralıksız devam ediyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayramın ilk gününden itibaren 706 trafik kazasının meydana geldiğini ve bu kazalarda 68 kişinin hayatını kaybettiğini, 9 bin 787 kişinin ise yaralandığını bildirdi.

Genc Gazete Inegol Kaza 22.06 (4)

Denetimlerde 405 Bin Araç Kontrol Edildi

Denetimler kapsamında 405 bin 88 araç kontrol edildi. Hız ve radar ihlallerinden 22 bin 975 araca işlem yapılırken, diğer ihlallerden dolayı 37 bin 590 araca ceza kesildi.

"Aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

Genc Gazete Surucu Ile Yolcu Tartisma Kaza (3)

Bayram Tatilinde 8 Günde 68 Kişi Hayatını Kaybetti

Kurban Bayramı tatili süresince meydana gelen trafik kazalarında toplam 68 kişi hayatını kaybetti, 9 bin 787 kişi ise yaralandı. Bu durum, bayram tatillerinde trafik kurallarına uymanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

Malatya’da Iki Ayrı Kaza 2 Ölü, 5 Yaralı Gencgazete

Bayram tatilinin getirdiği yoğun trafik ve hız ihlallerine karşı yapılan uyarılara rağmen, trafik kazalarının bu denli yüksek olması dikkat çekiyor. Yetkililer, özellikle hız ve emniyet kemeri konusunda daha duyarlı olunması gerektiğini vurguluyor.

Kaynak: İHA