Kilis’te Suriyeli bir vatandaşa ait gıda imalathanesi, hijyen kurallarına uymadığı gerekçesiyle 4 gün süreyle kapatıldı. 

İhbar üzerine harekete geçen Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen, zabıta ekipleriyle birlikte kentteki bir gıda imalathanesinde denetim yaptı. Denetim sırasında tavukların yerde durduğu, ayakkabıların açıkta olduğu ve buzdolaplarının pas içinde olduğu görüldü.

Belediye Başkanı Yerinde Denetledi, Imalathane 4 Günlüğüne Kapatıldı (4)

Başkan Bilecen, “Kendi yemediklerimi halkıma da yedirmem” diyerek işletmeyi 4 gün süreyle kapattı ve şunları söyledi:

Av tüfeğiyle oynayan genç kendini vurdu Av tüfeğiyle oynayan genç kendini vurdu

“Bu şehirde yaşayan her vatandaş eşit şartlarda hizmet almalı. Gıda güvenliği, kimliğe veya milliyete göre değişemez. Kurallara uymayan herkes cezalandırılacak.”

İşletmeye 2 bin 950 TL idari para cezası kesildi. Başkan Bilecen, İl Sağlık Müdürlüğü’ne de bilgi verdiklerini ve denetimlerin ortaklaşa süreceğini belirtti.

Belediye Başkanı Yerinde Denetledi, Imalathane 4 Günlüğüne Kapatıldı (2)

“Bu bir başlangıç. Kurumsal marketler dahil tüm işletmeler denetlenecek. Bu şehirde sağlıksız üretime izin yok. Tekrarı halinde yaptırımlar artacak” dedi.

Kaynak: İHA