Teknoloji

Bilgisayarınızı Hızlandıracak Az Bilinen Klavye Kısayolları

Klavye kısayolları, bilgisayar kullanımını hızlandıran ve işlerinizi kolaylaştıran muhteşem araçlar gibidir. Ancak, genellikle hepimizin bildiği birkaç temel kısayol dışında pek de keşfedilmeyen birçok kısayol var. İşte bilgisayarınızla adeta sihir yapmanızı sağlayacak, az bilinen klavye kısayolları!

Abone Ol

Klavye kısayolları, bilgisayar kullanımını hızlandıran ve işlerinizi kolaylaştıran muhteşem araçlar gibidir. Ancak, genellikle hepimizin bildiği birkaç temel kısayol dışında pek de keşfedilmeyen birçok kısayol var. İşte bilgisayarınızla adeta sihir yapmanızı sağlayacak, az bilinen klavye kısayolları!

 Windows Kullanıcıları İçin ;

1. Windows Tuşu + D Masaüstünü Göster

Hızla masaüstüne dönmek mi istiyorsunuz? Tüm açık pencereleri küçültmek yerine, bu kısayolu kullanarak doğrudan masaüstünüze ulaşabilirsiniz. Tekrar aynı tuşa basarak tüm pencereleri geri getirebilirsiniz.

2. Alt + Tab Uygulamalar Arasında Hızlı Geçiş Yapın!

Çeşitli pencereler arasında gezinmek için bu kısayolu kullanabilirsiniz. Alt tuşuna basılı tutun ve Tab tuşuna her bastığınızda, açık olan uygulamalar arasında geçiş yapın. Süper hızlı bir şekilde istediğiniz pencereye ulaşacaksınız!

3. Ctrl + Shift + T Kapanan Sekmeyi Geri Getirir 

Yanlışlıkla kapattığınız bir tarayıcı sekmesini mi geri getirmek istiyorsunuz? Bu kısayol ile son kapattığınız sekmeyi hızla geri getirebilirsiniz. Birkaç defa daha kullanarak daha önce kapattığınız diğer sekmeleri de açabilirsiniz.

4. Windows Tuşu + L Bilgisayarınızı Kilitleyin!

Bilgisayarınızı hızla kilitlemek için bu kısayolu kullanın. Bu, özellikle kısa süreliğine bilgisayar başından ayrılmanız gerektiğinde oldukça kullanışlıdır. Güvenliğiniz için birebir!

5. Alt + F4 Hızlı Kapat

Açık olan uygulamayı hızla kapatmak mı istiyorsunuz? Bu kısayol sayesinde açık olan uygulamaları hızla kapatabilirsiniz. Aynı zamanda, masaüstünde kullanırsanız bilgisayarınızı kapatma seçeneklerine erişebilirsiniz.

 Mac Kullanıcıları İçin Kısa Yollar!

1. Command + Option + Esc Hemen şuan çıkış yap!

Bir uygulama takıldığında veya yanıt vermediğinde bu kısayolu kullanarak uygulamayı zorla kapatabilirsiniz. Windows’taki Ctrl + Alt + Del’in Mac versiyonu diyebiliriz.

2. Command + Shift + 4Ekran Görüntüsü Al!

Ekranın belirli bir bölümünün görüntüsünü almak için bu kısayolu kullanabilirsiniz. İşlem sırasında alanı seçebilir ve sadece istediğiniz bölümü kaydedebilirsiniz.

3. Command + Space Spotlight Araması Yapar!

Uygulamalarınızı, dosyalarınızı veya web'de arama yapmak için bu kısayolu kullanabilirsiniz. Spotlight, her şeyi hızla bulmanızı sağlar.

4. Command + H Uygulamayı Gizler

Çalıştığınız bir uygulamayı hızla gizlemek için bu kısayolu kullanabilirsiniz. Uygulama açık kalır ancak görünmez hale gelir, böylece masaüstünüzde daha fazla alan açabilirsiniz.

5. Command + Option + M Tüm Pencereleri Küçültün!

Aynı anda tüm açık pencereleri küçültmek mi istiyorsunuz? Bu kısayol ile tüm pencereleri hızla küçültebilir ve masaüstünüzü düzenli tutabilirsiniz.

 Genellikle Bilinmeyen Kısayollar

1. Ctrl + Shift + N Yeni Gizli Pencere (Chrome)

Chrome tarayıcısında hızlıca yeni bir gizli pencere açmak için bu kısayolu kullanabilirsiniz. Gizli modda gezinmek için birebir!

2. F2 Dosya veya Klasör Yeniden Adlandırma

Bir dosya veya klasörün adını değiştirmek için sağ tıklamaya gerek yok. Bu kısayolu kullanarak hızla yeniden adlandırabilirsiniz.

3. Ctrl + Shift + Esc Görev Yöneticisi (Windows)

Görev Yöneticisi'ni hızla açmak için bu kısayolu kullanabilirsiniz. Bilgisayarınızda neler olup bittiğini hızlıca görmek için birebir.

Bu az bilinen klavye kısayolları ile bilgisayar kullanımınızı daha hızlı ve etkili hale getirebilirsiniz. Hadi, bu kısayolları siz de keşfedin!Sizin de bildiğiniz az bilinen kısa yollar varsa bizimle paylaşmayı unutmayın!