Asayiş

Boğaziçi Üniversitesi Akademisyeni Nükhet Sirman Gözaltına Alındı

Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden akademisyen ve Dissensus Araştırma ve Danışmanlık kurucu ortağı Prof. Dr. Nükhet Sirman, İstanbul'da gözaltına alınarak Mersin'e götürüldü.

Abone Ol

Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden akademisyen ve Dissensus Araştırma ve Danışmanlık kurucu ortağı Prof. Dr. Nükhet Sirman, İstanbul'da gözaltına alınarak Mersin'e götürüldü. Gözaltına alınma, Sirman'ın Mersin'de yürüttüğü bir saha araştırması sırasında iletişim kurduğu bir kişinin kriminal soruşturmaya dahil olması ve teknik takibe takılması sonucunda gerçekleşti.

Dissensus Araştırma tarafından yapılan açıklamaya göre, Prof. Dr. Nükhet Sirman 23 Mart Cumartesi günü, araştırma faaliyetleri sırasında iletişim kurduğu bir kişiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında haksız bir şekilde gözaltına alındı. İstanbul'da ifade verebilecek durumda olmasına rağmen, sabah saatlerinde gözaltına alınıp, gece saatlerinde Mersin'e sevk edildi. Gözaltı süreci boyunca keyfi uygulamalara maruz kaldığı iddia edilen Sirman'ın durumuna ilişkin avukatların henüz dosyaya erişim sağlayamadığı ve bu sebeple soruşturma hakkında kısıtlı bilgiye sahip oldukları belirtildi.

Açıklamada, Prof. Dr. Nükhet Sirman'ın araştırma faaliyetleri içinde olduğunun kolayca anlaşılabilir olmasına rağmen, soruşturmalara dahil edilmesi ve bu tür tedbirlere başvurulmasının kabul edilemez olduğu vurgulandı.