Spor

Bölgesel Amatör Lig'de Büyük Şok: 24 Amatör Futbol Takımı Lige Katılmıyor!

Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) bu sezon başlamadan 24 takım katılım bedelini ödemeyerek lige katılmama kararı aldı, futbolda büyük bir yaprak dökümü var!

Abone Ol

Çok tartışılan Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) bu sezon liglerin başlamasından önce 24 takım katılım bedelini yatırmayarak Bal'dan çekilme kararı aldı.

Geçen sezon 12 grupta 169 takım mücadele ederken bu sezon 179 takım mücadele edecekti.

Futbolda yaprak dökümü Karadenizi vurdu; 8 takım var

BAL'a katılmayan 24 takımın büyük bir kısmı Karadeniz Bölgesi'nden geliyor. 30 takımın yer aldığı bölgede 8 takım, lige katılmama kararı aldı.

Trabzon'dan bir, Samsun'dan iki, Zonguldak'tan iki, Giresun, Bayburt ve Tokat'tan birer takım bu sezon ligde yer almayacak.

Akdeniz ve Doğu Anadolu'dan Katılım Azalıyor

Akdeniz Bölgesi'nden 22 takımın yer aldığı ligde, 4 takım katılım bedelini ödemeyerek ligden çekildi. Antalya, Adana ve Hatay'dan takımlar bu sezon sahada yer almayacak.

Doğu Anadolu Bölgesi'nden de benzer bir durum söz konusu; Malatya ve Elazığ'dan toplamda 4 takım BAL'da mücadele etmeme kararı aldı.

İç Anadolu, Ege ve Marmara Bölgesi'nde amatör futbol depremi

İç Anadolu Bölgesi'nden 22 takım arasında, Ankara ve Kırşehir'den 3 takım lige katılmıyor. Ege Bölgesi'nde ise Afyon ve Uşak'tan iki takım ligden çekildi.

Marmara Bölgesi, en fazla takıma sahip olmasına rağmen Kırklareli ve Edirne'den takımlar bu sezon BAL'da yer almayacak.

“Fethiye İdmanyurdu, İznikspor, Mustafa Kemalpaşa Belediye ve İnegöl Doğu Gücü'nün yer aldığı BAL'da da deprem yaşanıyor, Bursa'dan da bazı takımların BAL'a katılmama ihtimali konuşuluyor,” diyen yerel yetkililer, bu durumu endişeyle izliyor.

Güneydoğu Anadolu'dan Tek Takım Çekildi

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 16 takımın bulunduğu ligde, Siirt'ten bir takım katılmama kararı aldı. Şu an itibarıyla toplamda 24 takımın lige katılmaması kesinleşmiş durumda, ancak ilerleyen günlerde bu sayının artabileceği belirtiliyor.

Bu sezon 179 takımın yer alması beklenen BAL'da, son gelişmelerle birlikte yaklaşık 150 takımın mücadele edeceği tahmin ediliyor. Lig, 12 grupta oynanmaya devam edecek.

Spor haberleri için TIKLAYIN!