Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,78'lik bir artışla 7.959,95 puandan tamamladı. Bu yükseliş, özellikle bankacılık ve holding sektörlerindeki değer artışları ile desteklendi.

Piyasa Dinamikleri ve Sektörel Hareketler

Bankacılık ve Holding Sektörlerindeki Artış

Bankacılık endeksi günü yüzde 1,16, holding endeksi ise yüzde 0,87 oranında değer kazanarak yatırımcıların dikkatini çekti.

borsa-16

En Çok Kazanan ve Kaybeden Sektörler

Sektör endeksleri arasında, orman kağıt basım sektörü yüzde 2,19 ile en çok kazanan olurken, finansal kiralama faktoring yüzde 2,50 ile en çok değer kaybeden sektör olarak kayıtlara geçti.

Küresel Etkiler ve Yatırımcı Tepkileri

Küresel Piyasalardaki Durum

Küresel piyasalarda, özellikle ABD ve Japonya'daki Şükran Günü tatili sonrası, tahvil piyasalarında satış baskısı ve yatırımcıların temkinli duruşları göze çarpıyor.

"Analistler, haftaya yoğun veri gündemi ile başlayacağımızı ve piyasaların bu verilere odaklanacağını belirtiyor." - AA Finans

Ekonomik Beklentiler ve Öngörüler

Yurt İçi ve Yurt Dışı Ekonomik Gündem

Analistler, yurt içinde ve yurt dışında gerçekleşecek olan ekonomik verilerin piyasalar üzerindeki etkisini yakından takip ediyor. Bu veriler arasında büyüme oranları, işsizlik rakamları ve imalat sanayi endeksleri ön plana çıkıyor.

Ekonomist Beklentileri ve GSYH Tahminleri

AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, Türkiye'nin GSYH'sının 2023 yılının 3. çeyreğinde yıllık yüzde 5,19 artış göstermesini öngörüyor.

borsa-17

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:

https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G

KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?

Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.

Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;

0532 696 30 57

Editör: AYHAN BAYRAKTAR