BIST 100 endeksi, günü 7.514,10 puanla tamamlarken, sektör endeksleri değişken bir seyir izledi. Peki, bu düşüşün arkasında ne var ve borsayı neler bekliyor? İşte günün özeti ve analistlerin değerlendirmeleri.

Piyasalarda Dalganın Nedenleri ve Etkileri

Küresel Pay Piyasaları ve Fed'in Etkisi

Küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankası (Fed)'nin yarın açıklayacağı para politikası kararları öncesi karışık bir seyir hakimdi. Analistler, Fed'in politika faizinde değişikliğe gitmeyeceğine dair beklentilerin piyasalarda etkili olduğunu vurguluyorlar.

"Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in yarın politika faizini sabit bırakacağına kesin gözüyle bakılıyor. Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları, varlık fiyatları üzerinde belirleyici olacak."

borsa-14

Yurt İçi ve Yurt Dışı Gelişmeler

Yurt içinde imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), yurt dışında ise ABD'de ADP özel sektör istihdamı, imalat sanayi PMI ve ISM imalat sanayi PMI gibi ekonomik veriler piyasaların rotasını çizecek. Ayrıca, İngiltere'de imalat sanayi PMI ve İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin haber akışı da yakından izlenecek.

borsa-15

BIST 100 Endeksindeki Teknik Durum

BIST 100 endeksinin teknik açıdan incelemesi yapıldığında, 7.400 puanın destek, 7.830 ve 8.000 seviyelerinin ise direnç noktaları olarak öne çıkıyor. Bu seviyeler, yakın dönemde piyasanın seyrini etkileyebilecek kritik eşikler olarak değerlendiriliyor.

Bu gelişmeler ışığında, Borsa İstanbul ve global piyasaların yarının ekonomik kararlarına nasıl tepki vereceği merak konusu. Yatırımcılar ve piyasa analistleri, önümüzdeki günlerde oluşacak tabloyu dikkatle izleyecekler.

borsa 30.10

Editör: AYHAN BAYRAKTAR