Törenlere İlçe Kaymakamı Erdoğan Bektaş, Garnizon Komutan vekili Kd.Yzb. Mehmet Nebioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar ve Belediye Bşk. vekili Yusuf Şen in yanı sıra siyasi parti temsilcileri, kurum ve kuruluşların müdürleri, dernek başkanları ve kalabalık bir halk topluluğu katılır.

2005 bayram cumhur (1)

Tarih 29 Ekim 2005.

İşte arşivden haberimiz ve fotoğraflar:

Kaymakam Erdoğan Bektaş

2005 bayram cumhur (2)

  Sabah saat 09:30 da Kaymakamlık makamında başlayan kutlamalar saat 10:00 da Atatürk Bulvarında devam etti. Yaklaşık 2 saat süren kutlamalar öncesinde İlçe kaymakamı Erdoğan Bektaş Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yaptığı konuşmada şunları söyledi.

2005 bayram cumhur (4)

“Bu yıl Cumhuriyetin 82. Yılını kutlamaktayız. Bizi Cumhuriyeti Kutlamaya götüren şartları iyi bilmek lazım. Çok zor şartlar altında kurduğumuz Cumhuriyeti  bütün olumsuzluklara rağmen daima ayakta tutmak zorunluluğumuz vardır.

2005 bayram cumhur (5)

82 yıl önce kurulan Cumhuriyetten bu yana dünyada bir çok şey değişti. Dünya şekilleniyor globallaşıyor. Yarın karşılaşacağımız dünya bugünden de farklı olacak. Bu yüzden muhasebemizi iyi yapmalıyız. Geride bıraktığımız eksiklerimiz varsa bunları doğru tespit etmeliyiz. diye konuştu.

2005 bayram cumhur (6)

Okulların Geçiş Töreni

İlçe kaymakamı Erdoğan Bektaş’ın Konuşmasının ardından Koç İlköğretim okulundan Deniz Gerdanlı’nın okuduğu Cumhuriyet şiiri ise büyük alkış aldı.

2005 bayram cumhur (7)

Ardından Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen futbol müsabakalarında ve kros koşusunda başarılı olan öğrencilere ödülleri verildi.

2005 bayram cumhur (8)

Son olarak okulların ve resmi dairlerin geçiş törenleri ile  tören sona erdi.

2005 bayram cumhur (9)

2005 bayram cumhur (10)

Editör: AYHAN BAYRAKTAR