Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son raporlarına göre, Türkiye'nin genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak.

Özellikle Orta ve Doğu Toroslar, İç Anadolu'nun bazı kesimleri, ve Karadeniz'in iç bölgeleri ile büyük şehirlerde sağanak ve gök gürültülü yağışlar bekleniyor. İç Anadolu'da ise toz taşınımı görülecek.

Genç Gazete Hava Durumu 27 Nisan (3)

Marmara Bölgesi'nde hava durumu

İstanbul, Yalova, Sakarya ve Kocaeli çevrelerinde gece saatlerinden itibaren yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışları etkili olacak. Marmara'nın geri kalanında parçalı bulutlu bir hava hakim olacak.

Ege Bölgesi'nde hava durumu

Ege Bölgesi genelinde parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. İzmir, Manisa gibi büyük kentlerde sıcaklıklar mevsim normalleri civarında seyredecek.

Genç Gazete Hava Durumu 27 Nisan (4)

Akdeniz Bölgesi'nde hava durumu

Öğle saatlerinden sonra Doğu ve Orta Akdeniz'in Toroslar kesimi ile Kahramanmaraş ve Osmaniye çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir. Adana ve Mersin'de de benzer durumlar öğle saatlerinden sonra başlayacak.

İç Anadolu Bölgesi'nde hava durumu

Parçalı ve çok bulutlu geçecek olan İç Anadolu'da, Eskişehir hariç, genelinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışları meydana gelecek. Toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesinde düşüş ve hava kalitesinde azalma bekleniyor.

7 Mayıs 2024 Hava Durumu: Gök Gürültülü Sağanak Yağış ve Kar Sürprizi! 7 Mayıs 2024 Hava Durumu: Gök Gürültülü Sağanak Yağış ve Kar Sürprizi!

Genç Gazete Hava Durumu 27 Nisan (1)

Doğu ve Batı Karadeniz'de hava durumu

Karadeniz'in iç kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Rüzgarlar genelde hafif, zaman zaman orta kuvvette esmeye devam edecek.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'de hava durumu

Doğu Anadolu'nun öğle saatlerinden sonra Erzurum, Erzincan ve Malatya çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Güneydoğu Anadolu'da ise Adıyaman, Gaziantep ve Kilis'te öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışları bekleniyor.

Genç Gazete Hava Durumu 27 Nisan (2)

Denizlerde Hava Durumu

Marmara ve Kuzey Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ:  Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5; Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, Görüş: İyi.

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5, öğle saatlerinden itibaren 4 ila 6, akşam yer yer 7 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, yer yer 2,5 m, Görüş: İyi.

Genç Gazete Bugün Hava Durumu Nasıl (X1)

EGE:  Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5, öğle saatlerinden itibaren 4 ila 6, akşam saatlerinde yer yer 7; Güney Ege'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5, yer yer 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, yer yer 2,5 m, Görüş: İyi.

AKDENİZ:  Parçalı ve çok bulutlu, yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5; Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ: Parçalı ve az bulutlu; Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan, öğle saatlerinde batı ve güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,75 m; Görüş: İyi.

Genç Gazete Bugün Hava Durumu Nasıl (2X)

Kaynak: Meteoroloji Genel Müdürlüğü