Ülkemizin Eşsiz Güzelliklerini Dışarda Aramayalım

Erzincan ve Tunceli arasında yer alan Munzur Dağları'nda bulunan Merg Yaylası, yaklaşık 3 bin rakımda yer alıyor.

Genc Gazete Munzur Dağları'ndaki Merg Yaylası! (7)

Yayla, bin bir çeşit çiçek ve endemik bitki örtüsü ile doğaseverlere eşsiz bir deneyim sunuyor. Bölgede yaşayan çengel boynuzlu dağ keçileri, yaban keçileri, boz ayı, vaşak, ur kekliği, kurt, tilki ve kınalı keklik gibi zengin hayvan popülasyonu, doğa fotoğrafçıları için bulunmaz bir fırsat yaratıyor.

Genc Gazete Munzur Dağları'ndaki Merg Yaylası! (6)

Gezginlerin Yeni Gözdesi

Ankara'dan Erzincan'a gelen iki gezgin, sosyal medyada gördükleri fotoğrafların büyüsüne kapılarak Merg Yaylası'na doğru yola çıktı. Yaklaşık 5 saatlik yürüyüşün ardından ulaştıkları yaylayı İsviçre Alpleri'ne benzettiler. Gezginler, Merg Yaylası'nın doğal güzelliklerine hayran kaldı ve "Burası İsviçre Alpleri'nden farksız" dediler.

Genc Gazete Munzur Dağları'ndaki Merg Yaylası! (4)

"Burası Erzincan bölgesinde, Munzur Dağlarında bulunan Merg Yaylası. Biz burayı çok merak ediyorduk. Sosyal medyadan fotoğraflarını gördük. Burayı keşfetmeye Ankara'dan geldik. Burası gerçekten görülmeye değer. Bu bölgeyi merak edenlerin mutlaka gelerek uğraması gereken bir nokta. Her şey çok doğal. Çiçekler rengarenk. Yeşilliği, dağı, suyu her şeyi mis gibi, tertemiz. Biz buraya bayıldık. Burası İsviçre Alpleri'nden farksız. Doğaya zarar vermeden sadece ayak izimizi bırakarak, orta seviye bir yürüyüşün ardından ulaşabilirsiniz" ifadelerini kullandılar.

Genc Gazete Munzur Dağları'ndaki Merg Yaylası! (3)

Saklı Cennete Yolculuk

Merg Yaylası ve Yeşil Göl, doğaseverlerin uğrak yeri haline gelmeye başladı. Yaklaşık 10 saat süren parkurda doğanın tadını çıkaran gezginler, rengarenk çiçeklerle dolu yaylada ve karla kaplı zirvelerde unutulmaz anılar biriktiriyor. Munzur Dağları, dört mevsimin aynı anda yaşandığı nadir yerlerden biri olarak doğa tutkunlarını cezbediyor.

Genc Gazete Munzur Dağları'ndaki Merg Yaylası! (2)

Munzur Dağları'nın saklı cenneti Merg Yaylası, huzur ve güven ortamında doğa severleri ağırlamaya devam ediyor. Bölge, trekking, kamp ve doğa fotoğrafçılığı için ideal bir destinasyon olarak öne çıkıyor.

Genc Gazete Munzur Dağları'ndaki Merg Yaylası! (1)

Kaynak: Haber Merkezi