Bursa

Bursa Aile ve Sosyal Hizmetler yeni il müdürü Faruk Uysal Kimdir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın kararı ile Muammer Doğan'dan boşalan Bursa İl Müdürlüğü koltuğuna, Kırklareli İl Müdürü Faruk Uysal atandı.

Abone Ol

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın kararı ile Muammer Doğan'dan boşalan Bursa İl Müdürlüğü koltuğuna, Kırklareli İl Müdürü  Faruk Uysal oturdu.

 Faruk Uysal kimdir?

1974 Çankırı Ilgaz doğumlu olan Faruk Uysal, eğitim hayatını tamamıyla Çankırı'da geçirdi. Gazi Üniversitesi ve Üsküdar Üniversitesi'nde aldığı eğitimle sadece akademik başarılarıyla değil, sahada yaptığı çalışmalarla da adından söz ettiriyor.

Öğretmenlikten il müdürlüğüne uzanan kariyer yolculuğu, birçok başarı ve takdirle dolu.

Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi'nden mezun oldu.

Açıköğretim Fakültesi Adalet bölümünü başarı belgesi alarak bitirdi.

Yüksek Lisans Eğitimini ise Üsküdar Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü'nde Tezsiz olarak tamamladı.

Çankırı Korgun ilçesine öğretmen olarak göreve başlayan İl Müdürü Müdür Yetkili Öğretmenlik, Müdür Yardımcılığı, Okul Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 

Bursa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne atanan Faruk Uysal, "Bursa'da vatandaş memnuniyetini en üst düzeye çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

2013 yılında  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kadrolarına İstanbul İl Müdür Yardımcısı olarak atandı. 

2017-2020 tarihleri arasında Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü, 2020-2023 tarihleri arasında da Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü görevlerini yürüttü.

Yenilikçi ve vatandaş odaklı yaklaşımıyla bilinen Uysal, Bursa'daki görevine 17 Kasım 2023 tarihinde başladı. Uysal iki çocuk babasıdır.