Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği 19-29 Eylül arasında gerçekleşen ‘Bursa Sinema Günleri’ kapsamında, Yönetmenliğini Emanuele Crialese'ın yaptığı başrolde Penelope Cruz'un oynadığı ‘Uçsuz Bucaksız’ adlı filmin, LGBT propagandası yapmasına dikkat çeken Abdulhamid Han Kültür Eğitim Derneği Başkanı, önceki dönem Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Yazıcı'dan sert tepki geldi.

Yazıcı yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

“Güçlü aile yapısını tahrip etmeye yönelik saldırılar düzenleyen emperyalist küresel kuvvetler, çarpık ve marjinal ilişki biçimlerini birçok araçla milletimize dayatarak, eğitim, medya, kültür sanat faaliyetlerini kullanarak, toplumların hukuk ve ahlak değerleri işgal edilerek, hayatın her alanını LGBT propagandası ve dayatmasıyla esir almaya çalışmaktadırlar.

Türk toplumlarında aile, her dönem büyük öneme sahiptir. Bizleri biz yapan bu değer, ne yazık ki bugün batının kirli oyunlarıyla sarsılmak istenmektedir. Çocuk ve gençlerimizin LGBT ve diğer yozlaşmış kültürel ögelerle tutsak alınması demek, kutsal aile kurumumuzun ve milli devletimizin yok edilmesi demektir.

Bunlar, toplumumuzun temel taşı olan aileyi yok etme planıdır. Görüyoruz ki milletimizin ve değerlerimizin var olma savaşında tüm cepheler açılmıştır.

Bugün, Osmanlı'nın ilk başkenti, evliyalar şehri, Kurtuluş Savaşı'nda Milli Mücadele'nin mihenk taşı, Kuvayi Milliye kahramanları Kabakçı Salih Efe, Bursalı Kazım Bey, Şükrü Naili Paşa'nın düşman güçlerinden kurtardığı Bursa’mızda yaşadığımız bu utanç verici LGBT propagandası yapan filmin yayınlanmasına aracılık yapan Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, film gösteriminin ardından da yapılan söyleşide eşcinsellik kavramlarının tanımları yapılmasına, çocukların da izleyiciler arasında bulunduğu sırada ekrana transeksüelizm tanımı yansıtılmasına izin veren zihniyetle mücadeleyi topyekun sürdürmek zorundayız. Birlik ve beraberlik duygumuzu kaybetmeden, azim, kararlılık ve mücadele gücümüzden vazgeçmemeliyiz.

Annelerimizle, babalarımızla, büyüklerimizle, gençlerimizle gövdemizi siper etme ve bu hayasızca akını durdurma azim ve kararlılığına sahibiz. Bu bizim Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Kültür Derneği adına çağrımızdır”

Kaynak: Bülten