Bursa Kent Konseyi'nden Çevreye Büyük Katkı

Plastiklerin çevresel kirliliğin en önemli kaynaklarından biri olduğu bilinciyle harekete geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi, geçtiğimiz günlerde ‘Plastiksiz Temmuz Hareketi’ne destek verdiğini duyurmuştu. Bu kapsamda düzenlenen bez çanta tasarım atölyesi, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yer alan Bursa Kent Konseyi yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Genc Gazete Bursa Kent Konseyi'nden Plastiksiz Temmuz Hareketi (4)

Vatandaşlardan Yoğun İlgi

Atölye çalışmalarına yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, el emeğiyle ürettikleri günlük kullanıma uygun çantalarla toplumda plastiksiz yaşamı özendirmeyi amaçlıyor. Çalışmalarda, doğa dostu malzemelerin kullanımının teşvik edilmesi ve plastik kullanımının azaltılması hedefleniyor.

Genc Gazete Bursa Kent Konseyi'nden Plastiksiz Temmuz Hareketi (3)

Başkan Aksoy'dan Destek Mesajı

“Kadınların atölyeye olan ilgisi bizleri mutlu etti. Plastiksiz bir yaşamı amaçlıyoruz. Herkes kendi bez çantasını yanında taşısın ve daha az plastik ürün kullansın diye bu atölyeyi hayata geçirdik. Ortaya çok güzel tasarımlar ve çalışmalar çıktı. Bu tür atölyelerimizi yaygınlaştıracağız.”

Bursa Kent Konseyi Başkanı Ertuğrul Aksoy, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile birlikte ‘Plastiksiz Temmuz Hareketi’ni desteklediklerini hatırlattı. Bez çanta atölyesinin, plastiksiz bir yaşam için önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Genc Gazete Bursa Kent Konseyi'nden Plastiksiz Temmuz Hareketi (2)

Temiz Bir Doğa İçin Birlikte Çalışma

Bursa Kent Konseyi ve Büyükşehir Belediyesi, bu tür projelerle çevreye duyarlılığı artırmayı ve plastik kullanımını azaltarak doğayı korumayı hedefliyor. Gelecekte daha fazla atölye düzenleyerek, toplumun tüm kesimlerini bu harekete dahil etmeyi planlıyorlar.

Kaynak: Bursa Büyükşehir Belediyesi Bülten